Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 22 apr 2004 14:15

Uppdaterad 9 feb 2007 06:13

"Så bygger du upp din kropp på 10 veckor"

Trimma formen med ego och Henrik Dagård bli tiokampsstark på tio veckor.
Under våren kommer tiokampsmedaljören Henrik Dagård att bjuda på sina bästa träningstips för en starkare och bättre fungerande kropp.
Den tid man lägger på träning ska ge resultat och hjälpa i vardagen, säger han.
Det handlar om funktionell styrka som förutom att den trimmar formen inför sommaren hjälper och stärker dig i vardagen. - Vare sig du ska spela tennis, golf, bära matkassar eller barn så krävs det att musklerna kan koordinera och jobba tillsammans. Du måste vara stark i hela kroppen, säger Henrik Dagård. Hellre en boll än en maskin, lägg lite hantlar till bollen och du har väldigt bra träning. - De flesta maskiner tränar bara en muskel. Du har ingen glädje av det i ditt vardagsliv, kroppen jobbar aldrig med bara en muskel, det krävs ett samspel koordination, säger han. Att träna, äta och sova rätt är vägen till hälsa enligt Henrik Dagård. - Det spelar ingen roll hur bra du tränar om du äter skit, du får inga resultat. Allt du gör på dagen bryter ner kroppen. Återhämtningen du får genom sömn och kost är jätteviktig för att bygga upp kroppen igen. Så satsa nu och bli piggare, starkare och mer vältränad till sommaren. Det enda som krävs är lite vilja. - Du måste vilja, man tränar alltid för sig själv och inte för någon annan, säger Henrik Dagård. Artikelserien om hur du bygger upp din kropp tillsammans med Henrik Dagård är hämtad ur Ego i Magasinet. Nya artiklar i serien kan läsas i Ego/Magasinet varje söndag och måndag mellan 25 april och 28 juli. Magasinet säljes tillsammans med Expressen, GT och Kvällsposten.

egoFAKTA

Namn: Henrik Dagård. Ålder: 34 år. Bor: Halmstad. Gör: Tränings- och utbildningsansvarig på Eleiko sportscenter i Halmstad. Familj: Sambo och tvillingar. Fritidsintressen: Golf.