Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 7 dec 2009 10:23

Uppdaterad 7 dec 2009 10:34

Så blir du smal till nyår

BRÖLLOPSFIN. Malin Magnusson, 35, gick från 75,7 till 65,5 kilo inför sitt bröllop. Hon använde sig av iso-metoden. "Jag var aldrig det minsta hungrig", säger hon.

BRÖLLOPSFIN. Malin Magnusson, 35, gick från 75,7 till 65,5 kilo inför sitt bröllop. Hon använde sig av iso-metoden. "Jag var aldrig det minsta hungrig", säger hon.

Foto: Magnus Jönsson

Här är recepten som gör dig snygg till nyårsfesten.
Med isodieten kan du tappa upp till 1,5 kilo per vecka.
- Nu i december är det extra viktigt med mellanmål så att man kan stå emot frestelserna, säger näringsfysiologen Kristina Andersson.
Med tre och en halv vecka kvar av året har Expressen recepten som ger dig en chans att hinna tappa flera kilo lagom till nyår.
Metoden går ut på att en tredjedel av energin ska komma från vardera kolhydrater, fett och protein.
- Dieten är uppbyggd så att man slipper bli hungrig eller sugen på sött. Dels genom den stora mängden protein, som ger mättnadskänsla. Dels genom regelbundna måltider, säger Kristina Andersson, som tagit fram dieten tillsammans med kollegorna Fredrik Paulún och Martin Brunnberg.

Snabbare resultat

Vill man nå ett extra bra resultat kan man under en kortare period helt sluta att äta ris och pasta som innehåller mycket kolhydrater, enligt Kristina Andersson.
- Man kan ta bort de kolhydratrika livsmedlen och i stället hårdköra med mycket grönsaker och rotfrukter som innehåller kolhydrater.
Men hon rekommenderar hellre ett minskat intag.
- Om man har möjlighet att följa dieten hundraprocentigt har vi sett att man kan tappa upp till 1,5 kilo per vecka. Men det kräver att man har en övervikt att ta av.
Det är också viktigt med regelbundna måltider så att man inte blir hungrig.
- Då står man emot frestelserna bättre. Är man vrålhungrig fattar man inte kloka beslut. Då äter man det som snabbast ger energi, säger Kristina Andersson.

Blev smalare till bröllopet

Malin Magnusson, 35, från Göteborg gick ner tio kilo på åtta veckor - lagom till sitt bröllop i september.
Hon gick ner från 75,5 till 65,5 kilo. Hon la om kosten enligt isodieten i slutet av juni, och nådde sin målvikt i slutet av augusti.
- Jag åt gott och var aldrig det minsta hungrig.
Malin Magnusson berättar att hon klarat av att hålla dieten - och vikten.
- Visst slinker det ner en del sött ibland, men jag har kvar själva tänket - med mycket protein och regelbundna måltider.