Sångerskan Hannah Holgersson är pilatesfrälst. Hon gillar träningsformen eftersom den stärker både musklerna och psyket.
Sångerskan Hannah Holgersson är pilatesfrälst. Hon gillar träningsformen eftersom den stärker både musklerna och psyket. Foto: MAGNUS JÖNSSON

Rutor på magen med pilates

Sångerskan Hannah Holgersson har fått grymma  

magrutor. Men för henne är det en bisak. Tränings- 

formen pilates har gett henne en ny, urstark röst. 

Hannah Holgersson har tränat på gym i flera år. Men det har varit lite halvdant med motivationen. 

 Sedan i våras går Hannah till träningen med glädje. Skillnaden heter pilates.

 – Jag har blivit beroende! Det är den första träningsform jag verkligen fallit för. Det beror på att jag har sett en tydlig effekt, att jag har fått starkare muskler och blivit smidigare. 

 

* Hur har pilates stärkt din röst?

 – Eftersom pilates utgår från andningen så hjälper det min sång jättemycket. Jag har märkt hur min andningsmuskulatur har förstärkts. Jag kan hålla ut tonerna längre. Dessutom har jag fått större omfång, jag orkar alltså sjunga högre toner än förut.

 När Hannah visar pilatesövningarna för hallå! är det svårt att inte bli imponerad. Hon är smidig som en katt. Magmusklerna spelar under huden. Det lyser av energi i ögonen.

 – Jag har blivit mycket piggare sedan jag började med pilates. Jag har också fått bättre kroppsmedvetenhet, och orkar mer. Och så har jag fått rutor på magen, det är inte så dumt!

 

Hanna deltog i Melodifestivalen 2006 med duon Elysion. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

 

* Varför ska ”vanliga människor” börja med pilates?

 – För att man blir andfådd och svettig genom små, koncentrerade rörelser. Många tror att man måste springa en mil för att bli trött, men så är det inte. Pilates utgår från att du lyfter din egen kroppstyngd, och det kan vara väldigt jobbigt. Man får inte bulliga gymmuskler utan fina, långa muskler. Dessutom förbättras din uthållighet och rörlighet.

FAKTA

Hanna är sopran
Ålder
: 31.
Yrke: Sångerska och sångpedagog.
Bor: Stockholm. Uppvuxen i Höör i Skåne.
Aktuell: Är med i gruppen Elysion som nyligen släppt sin debutskiva. Hannah släpper en solosingel i december. Hon deltar även som sångerska och cellist på Carolas julturné.
Karriär: Klassiskt skolad sopran, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Deltog i Melodifestivalen 2006 med duon Elysion och låten ”Golden Star”.

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Topphälsa här!