Foto: OLOFSSON EMILIA

Regina Lund räddade liv med sexpiller

KÖPENHAMN. Multikonstnären Regina Lund, 39, räddade livet på sin väninna med svensk rosenrot -  känt som naturens sexpiller. 

- Jag gav henne rosenrot och fick se hur min vän vände tillbaka till livet.

Regina Lunds väninna hade tappat livsviljan. Hon befann sig i djup depression och planerade ta livet av sig. - Jag är ju ingen läkare men jag är övertygad att rosenrot kan ge dig förlorad kraft tillbaka, säger Regina när vi träffas på Vesterbro i hennes nya hemstad Köpenhamn.

Äter själv rosenrot

 - När man ser människor i sin närhet gå under är det tragiskt att man glömmer bort att det finns naturmediciner. Kemiska mediciner är som en negativ spiral, inget blir bättre. Jag har själv upplevt det på nära håll. Regina tar två tabletter rosenrot om dagen. De ger henne den livskraft och energi hon behöver för att genomföra alla sina projekt. Just nu sitter hon i lägenheten i Köpenhamn och skriver på två nya filmer. Hon är på väg att avsluta arbetet med sin dikt-cd "Förlåt. Nej, jag menar, Aj!", hon arbetar på en ny diktsamling och 2 november har hon premiär med musikalen West Side Story på China i Stockholm.

Viktigast vara mamma

 - Min viktigaste roll just nu är ändå att vara mamma till Wiggo, säger Regina och berättar varför hon väntat flera år med att flytta till Danmark. - Jag har bott här från och till de senaste åren men när det var dags för Wiggo att börja skolan bestämde jag mig. Nu bor jag permanent i Köpenhamn och kommer aldrig att flytta tillbaka till Stockholm. Detta är min fristad. Wiggo är på god väg att lära sig danska och Regina själv verkar mer harmonisk och lyckligare än någonsin. När hon kommer på sin svarta cykel ser hon ut som flickorna på Vesterbro. Flytten till Köpenhamn har varit bra för henne både som mamma och artist. - Det är så skönt att kunna vara helt anonym, här det ingen som vet vem Regina Lund är. Regina blev introducerad för rosenrotens magiska värld av erotikpedagogen Ylwa Franzén som kallar detta naturmedel "pippapiller" och "kärlekens lyckopiller". - Visst ökar det lusten men jag blir framför allt oerhört koncentrerad och kan lättare lära mina repliker. - Jag tar två tabletter om dan, om det är fest och tillfällen till möten ökar jag dosen till fyra, säger Regina.

Övertygad om sexfunktion

 - Men att kalla det "pippapiller" tycker jag är att förringa och vulgarisera det. Ylwa Franzén är däremot övertygad om rosenrotens sexfunktion. - När jag provade det ville jag ha mycket sex och sex länge, jag fick en ohämmad utlevelse, har erotikpedagogen sagt.

FAKTA

Rosenrot
Svensk fjällväxt som ökar koncentrationsförmågan.
¥Sägs också ha positiv effekt på minnet, orken och uthålligheten.
¥Anses öka blodgenom-strömningen till penis och förbättra fysisk och psykisk prestation.
¥Förekommer tämligen allmänt norrut från Härjedalen.
¥Fridlyst i Västra Götalands län.

Aktuellt just nu