Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 24 aug 2012 16:42

Rasa i vikt med detox - på bara två veckor

Upptäck förändringen med detox. Du som är gravid, nyligen har gjort en operation eller har en infektion ska dock inte detoxa.

Upptäck förändringen med detox. Du som är gravid, nyligen har gjort en operation eller har en infektion ska dock inte detoxa.

Foto: Yuri Arcurs

Gå ner i vikt med en detox! På bara två veckor kan du bli av med tre kilo, få en lugnare mage och bli piggare. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson ger sina bästa tips på hur du lyckas.

Ulrika Davidsson.

Foto: Foto: Malte Danielsson

En detox innebär enligt Ulrika Davidssons metod att du under en begränsad tid äter en vegetarisk, glutenfri och laktosfri kost med mycket grönsaker och frukt. På två veckor kan du gå ner tre kilo.

- Jag tycker att du ska detoxa i minst tio dagar, men du kan fortsätta i upp till en månad. Då kan du få väldigt bra resultat på vikten. I princip alla får bättre mage och tarm och blir piggare av en detox, säger kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

Funkar som en kickstart

I våras gjorde hon själv en nästan sex veckor lång detox och gick ner 7,5 kilo i vikt.

Metoden kan funka som en kickstart för viktnedgång, speciellt bra är det för dig som har dålig förbränning. Andra fördelar med detox är att det kan göra hyn friskare och håret glansigare, och om du har värk kan besvären minska.

De första dagarna kan du få omställningsbesvär, som huvudvärk och trötthet. Se till att vila, dricka ordentligt med vatten och pyssla om dig själv lite extra. Efter några dagar kommer du att må allt bättre.

Tänk efter

Efter detoxen börjar du stegvis äta animaliskt protein igen, fisk och ägg är en bra start. Passa på att fundera över vilka vanor du vill behålla från detoxen.

- Ha ett styrelsemöte med dig själv och fundera över vilka gamla vanor du vill bryta. Nu har du en kropp i balans, fortsätt att vara uppmärksam på vad den vill ha och hur det känns när du äter viss mat, säger Ulrika Davidsson.