Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 6 aug 2009 09:37

Uppdaterad 27 maj 2010 15:35

Punkter på kroppen där du lagrar fett

Fokusering. Med rätt träning och kosthållning kan man enligt Biosignature-metoden fokusera fettförbränningen till specifika kroppsdelar.

Foto: Foto: Nicolas Olonetzky Für Guu

Haka och kinder

Fett här tyder på du är påverkad av ett för högt sockerintag, försvagat immunförsvar eller penicillinbehandling. Det kan skapa obalans som gör att du har svamp i kroppen.

Övre delen av ryggen

Lagras ditt fett här är du antagligen extra känslig för svängningar i blodsockret och de insulinpåslag som du får av det.

Bröst

Om du äter för lite zink riskerar för mycket av ditt testosteron att omvandlas till östrogen. Då lagras fett runt brösten.

Överarmar

Gäddhäng kan uppstå på grund av att du har för låg nivå av testosteron, eller för att du har minskad känslighet för insulin.

Revbenen

Fett på revbenen, under brösten, kan bero på att du har låg ämnesomsättning. Det kan bero på att du har bantat eller har liten muskelmassa.

Höfterna

Äter du för mycket kolhydrater har de en tendens att lägga sig runt midjan och höfterna i ”kärlekshandtag”. Du har möjligtvis redan insulinresistans.

Magen

Fett på magen får du av stress. Stress leder ofta till dålig sömn och pendlande blodsocker vilket gör att magen växer ännu mer.

Låren

Har du höga östrogennivåer har du troligen fett här. Obalans mellan xenoöstrogener och östrogener kan också göra att fett sätter sig på låren.

Knäna

En överbelastad lever kan leda till feta knän. Levern blir överbelastad av bland annat tungmetaller och miljögifter. Fett här är också ett tecken på låg nivå av tillväxthormon.

Vaderna

Sover du för lite så blir dina nivåer av tillväxthormoner låga. Då kan kroppen lagra fett på vaderna.

Relaterat