Föredrar du att mysa med din hund över din partner?
1 av 2: Föredrar du att mysa med din hund över din partner? Foto: Fotolia.
I en brittisk studie kom det fram att 44 procent av de tillfrågade hellre myser med sitt husdjur än med sin partner.
2 av 2: I en brittisk studie kom det fram att 44 procent av de tillfrågade hellre myser med sitt husdjur än med sin partner. Foto: Fotolia.

Studie: Nästan hälften myser hellre med sitt husdjur än med partnern

Hur mycket älskar du din katt eller hund?

Så mycket att du väljer ditt husdjur över din partner?

I en brittisk studie angav 44 procent att de hellre myser med sitt djur än sin partner. 

I en ny brittisk studie fick 2 000 katt- och hundägare frågan om hur mycket tid de vill tillbringa med sitt husdjur respektive sin partner. Det visade sig att nästan hälften föredrar att mysa med sitt djur över sin partner, skriver The Independent. 

Anledningen de gav var att deras djur inte tjatar eller ifrågasätter och alltid är glada och på gott humör, något som ens partnern kanske inte alltid är. 

Tre av tio vuxna menar också att deras djur var bättre på att lyssna än deras partner, och 45 procent uppskattade också det faktum att de aldrig blev dömda eller ifrågasatta av sina älskade husdjur. 

LÄS OCKSÅ: Svenska forskare: Hundägare lever längre

Fyra av tio ger husdjuret mer kärlek än vad de ger sin partner

Hela 44 procent väljer hellre djuren som myssällskap på kvällen över sin partner, och fyra av tio erkänner också att de ger djuren mer uppmärksamhet och kärlek dagligen är vad de ger sin partner. 

Hannah Edwards, som arbetar vid företaget Freshpet som var med och genomförde studien, förstår varför folk verkar älska sina husdjur så mycket.

– Trots att vissa upptäcker kanske är lite överraskande, så visar det hur mycket det engelska folket älskar sina husdjur och att djuren är en viktig del av familjen.

LÄS OCKSÅ: Därför har kattmänniskor ett bättre liv

14 procent väljer katten som livskamrat

Om nu valet skulle stå mellan den älskade lilla katten eller partnern? Ja, då väljer 14 procent ändå katten över livspartnern. Men det är trots allt 86 procent som väljer sin partner, hoppfullt nog. 

Hur väl dessa siffror stämmer in på de svenska djurägarna är oklart, men det är väl troligt att även svenskarna hyser stor kärlek för sina husdjur. 

Känner du att det blivit lite väl mycket mys med katten eller hunden på senaste, kan du läsa om de 20 mest romantiska gesterna du kan visa din partner och kompensera.

Aktuellt just nu