Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Experterna avslöjar vilket personlighetsdrag som ökar risken att falla för en psykopat – och hur psykopaten fångar dig.Experterna avslöjar vilket personlighetsdrag som ökar risken att falla för en psykopat – och hur psykopaten fångar dig.Experterna avslöjar vilket personlighetsdrag som ökar risken att falla för en psykopat – och hur psykopaten fångar dig.
Experterna avslöjar vilket personlighetsdrag som ökar risken att falla för en psykopat – och hur psykopaten fångar dig. Foto: Shutterstock

Studie: Kvinnorna som förälskar sig i psykopater

Premium Att hitta sann kärlek kan vara svårt – att förälska sig i fel person är i många fall lättare.

Nu avslöjar experterna vilket personlighetsdrag som ökar risken att falla för en psykopat – och hur psykopaten fångar dig.

– Priset man får betala kan bli högt, säger parterapeuten Kate Elin Søyland.

Är du en av dem som befinner dig i farozonen?

Vem tycker inte om att vara nykär och känna att du hittat den där personen som är helt rätt för just dig. För en del händer det dock lite väl ofta. De kastar sig från ett förhållande till ett annat lite väl snabbt.

– Den typen av personer möts av både beundran och lite förskräckelse från sin omgivning. Vissa önskar att det hade samma mod att kasta sig in en ny relation medan andra tänker, ”åh, jag trodde hon var nöjd med sitt ex, har hon redan en ny pojkvän?”, säger parterapeuten Kate Elin Søyland till Dagbladet.