Slipp din oro – våga göra precis det du vill

Vem vill du vara egentligen? Få mod att göra det du vill göra, men inte gjort.

Föreställ dig att en mirakelstråle skickas in i din hjärna. Den ligger där och gror under natten. På morgonen vaknar du och är den du vill vara. Stolt, stark, självsäker, orädd, nyfiken och klok. Blunda och lägg märke till hur det skulle kännas. Vad skulle du göra som du inte brukar annars?

Andra har också läst

– Mirakelstrålen är övning i att hitta en startpunkt för en positiv förändring, säger Lars Ström, leg. psykolog med kbt-inriktning. Mirakelstrålen kan hjälpa dig att förverkliga en dröm, att se klart vad du verkligen vill göra och kanske ta ett steg åt det hållet. Genom att hålla kvar mirakelstrålen inom dig kan du värna om ditt bästa och klokaste jag.

En kbt-övning

I filmen ”Våga göra som du vill” lotsar Lars Ström dig igenom tankeexperimentet med mirakelstrålen, en kbt-övning som hjälper dig att se din verkliga potential.

Dagens samhälle kräver att vi presterar mer och bättre på allt kortare tid. Dessutom medverkar sociala medier till att vi ständigt jämför oss med andra. Inte konstigt att många mår dåligt med ångest, panikångest, oro, depression, stress, dålig självkänsla och social fobi som symtom. ”Terapi på 2 minuter” – Expressens filmer med kbt-övningar som vi tagit fram med leg. psykolog Lars Ström – kan hjälpa dig att bryta ditt tankemönster och stävja psykisk ohälsa.

Lars Ström

Är pionjärer

Lars Ström och kollegan Richard Pettersson är pionjärer inom kbt-baserad internetterapi. De har erbjudit terapi online ända sedan 1998 och driver i dag gemensamt företaget Livanda-Internetkliniken. ”Psykologisk kunskap till folket” är deras devis.

– En stor mängd studier har visat att internetterapi fungerar – och i regel ger det lika bra resultat som personlig behandling hos en psykolog, säger Lars Ström.

Till dig som vill förändra

Filmerna vänder sig till dig som vill så ett första frö till att förändra sådant du inte är nöjd med i ditt liv. Genom att börja med att ändra ditt beteende kan du påverka dina tankar och känslor. Var uthållig, med lite tålamod kommer förändringen.

SE HELA TERAPISERIEN HÄR:

Scenskräck

Få balans

Tankekontroll

 

Lotta Byqvist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer