Alla vill göra ett bra första intryck.
1 av 2: Alla vill göra ett bra första intryck. Foto: Getty Images
Och enligt författaren Nicholas Boothman behöver det inte vara så krångligt.
2 av 2: Och enligt författaren Nicholas Boothman behöver det inte vara så krångligt. Foto: Getty Images

Så får du någon att gilla dig - på fyra sekunder

Att göra ett bra första intryck är svårare än man tror. Det behövs bara några sekunder för att en person ska döma dig.

Här ger This is Insider och författaren Nicholas Boothman, som skrivit boken "How to make people like you in 90 seconds or less", sina bästa knep för att göra succé.

Steg 1: Var öppen

Detta gäller både din attityd och ditt kroppsspråk. Enligt Boothman ska ditt hjärta vara riktat mot personen du pratar med. Dölj inte ditt hjärta med varken händer eller armar. Om du bär jacka bör du knäppa upp den först. Din attityd ska utstråla positiv energi.

Steg 2: Ögonkontakt

Sök ögonkontakt och låt den positiva energin från steg ett stråla. Men kom ihåg att titta bort då och då, det inte får bli för mycket av det goda. Om du har svårt med ögonkontakt har Boothman ett specialknep: Nästa gång du tittar på tv noterar du vilken ögonfärg alla har. Dagen därpå gör du samma sak, fast i verkligheten med personer du träffar.

LÄS OCKSÅ: 9 störiga ovanor som får folk att ogilla dig 

Steg 3: Leendet

Var först med att le. Då visar du att du är en uppriktig och innerlig person. Forskning visar dessutom att personer har lättare att komma ihåg människor som ler.

Var intresserad av vad personen har att säga

Steg 4: Hälsningen

Oavsett om du säger "hej", "tjena" eller "hallå", säg det med glädje. När ni skakar hand är ett fast handslag att föredra. Notera personens namn och försök upprepa det några gånger på ett naturligt sätt. Exempelvis: "Sara. Trevligt att träffas, Sara!"

LÄS OCKSÅ: Det går att drabbas av vänskap vid första ögonkastet 

Steg 5: Luta dig framåt

Du ska inte ramla in i personen, men en diskret framåtlutning visar att du är öppen och intresserad av vad personen har att säga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!