Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>PSYKOLOGI

Publicerad 6 okt 2014 13:55

Planera din dag och förändra ditt liv

Gå upp klockan 05 - så når du dina drömmar snabbare.

Det säger hälsocoachen Dorotea Pettersson.

I en ny bok förklarar hon hur en bra start på dagen kan förbättra hela vårt liv.

Låt oss klargöra det direkt: ALLA kan inte ställa väckarklockan på 05. När vi går upp beror på hur vi jobbar och vad vi har för dygnsrytm.

För psykologen och hälsocoachen Dorotea Pettersson, 41, har det fungerat, men till övriga ger hon rådet att tänka "en timme tidigare än vanligt".

I boken "5 AM är ingen tidpunkt - det är en livsstil" förklarar hon hur vi kan dra nytta av den tidiga morgontimmen.

– Man börjar dagen på ett lugnt och sansat sätt, där man får in sin planering för dagen. Man gör det som är viktigt för en själv för att hitta fokus, säger hon.

 

Det låter som en paradox, men att gå upp tidigare och samla tankarna kan göra dig piggare och i det långa loppet mer effektiv på jobbet. Det i sin tur ger dig mer tid åt sådant som du verkligen vill göra, oavsett om det handlar om livs- eller karriärsdrömmar.

 

Dorotea Pettersson själv utnyttjar arla morgonstund till att gå ut med hunden och köra ett enklare träningspass, innan hon sätter sig och gör ett detaljerat dagsschema.

Hon är mindre stressad nu än innan hon började med "metoden".

– Man hinner med att göra det där som man aldrig fick gjort förr. Drömmar bli ju ofta undanskuffade av vardagen, säger hon till Hälsoliv.