Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Känner du någon som är oemotståndlig? Här är hens hemligheter.
Känner du någon som är oemotståndlig? Här är hens hemligheter.
Känner du någon som är oemotståndlig? Här är hens hemligheter.
Känner du någon som är oemotståndlig? Här är hens hemligheter. Foto: Fotolia

Oemotståndliga människor - här är deras knep

Du vet de där personerna som alltid strålar av energi och självförtroende?

De som vi bara MÅSTE umgås med eller önskar vi kunde vara som. Vad är egentligen deras hemlighet? 

Inspirerade av sajten Forbes listar Hälsoliv sex knep som oemotståndliga personer använder sig av. 

1. De behandlar ALLA med respekt 

Det spelar ingen roll om personen pratar med sin chef, en kompis eller självaste kungen. Hen är alltid artig och respektfull mot alla. Oemotståndliga personer vet nämligen att de inte är bättre än någon annan – och de vet hur man visar det. 

2. De följer den gyllene regeln 2.0

Du har säkert hört ”Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad”. Men om målet är att få andra att tycka om en så finns det faktiskt en ännu bättre regel: ”Behandla andra som de vill bli behandlade”. 

Vissa personer älskar till exempel att stå i centrum, medan andra hatar det. Vår oemotståndliga kompis vet om det här, de är bra på att läsa av människor och tar in alla de olika personligheterna och anpassar sitt eget beteende efter dem. Allt för att få andra att trivas. 

LÄS OCKSÅ: Bli bäst på att ragga med expertens 6 tips 

3. De skippar kallpratet

Oemotståndliga människor skippar väder-snacket och är i stället genuint intresserade av det du har att säga. De är PÅ RIKTIGT intresserade av hur du mår och kommer ihåg saker som du har berättat tidigare. En djupare relation kan därför skapas ganska snabbt med dessa personer. 

4. De bryr sig mer om andra än om sig själv

Dessa personer strävar inte efter att framstå som perfekta i andras ögon och bryr sig heller inte om vad andra tycker om dem. De är nämligen fullt fokuserade på personerna som de har i sin omgivning, att de ska må bra och ha det trevligt eller roligt. Det gör att vi andra dras till dem extra mycket, för vem älskar inte det?

LÄS OCKSÅ: Så går du vidare efter en relation med en psykopat 

De vet att alla har rätt till sin egen åsikt

Det är alltid kul att diskutera med dessa personer. De är inte rädda för att prata om känsliga ämnen, men de gör det också med elegans. De accepterar att andra inte har samma åsikt som dem och tycker i stället att det är intressant att ta del av nya tankar och funderingar. 

När de för fram sina åsikter poängterar de också att de är just åsikter och inte fakta, därför är det också lättare att få en sund diskussion. 

5. De får dig att skratta

Oemotståndliga personer vet hur de får dig att skratta. Det beror dels på att de anstränger sig för att lära känna dig och lägger på minnet vad just du tycker är roligt. De är ofta också karismatiska och inte rädda för att göra bort sig. Därför har de lätt för sig att göra sig roliga på sin egen bekostnad och inte andras. 

LÄS OCKSÅ: 8 tecken på att du dejtar personen du kommer bli gammal med 

6. De ser alltid något positivt i alla situationer

Visst, det kan vara en ganska jobbigt egenskap. Men det är också ett karaktärsdrag som får dem att gå framåt i livet trots stora motgångar. De peppar sig själv och andra, och ser lösningar i stället problemen.  

Samtidigt förstår de att tunga perioder kommer och går i livet – men de vet att dessa kommer gå över.