Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Det går att förändra hur du mår med några enkla tankeknep.

Minska kraven – hitta balansen och må bra

Drömmer du om ett liv i balans? Fundera då på hur du mår just nu. Kanske har du för mycket känslor av ångest och oro och för lite känslor av lycka och harmoni.

Lotta Byqvist

Lars Ström

Ålder: 60.

Bor: Västerås

Gör: Leg. psykolog med kbt-inriktning, doktor i klinisk psykologi. Driver tillsammans med kollegan Richard Pettersson internetkliniken Livanda.se

– Vi blir bra på det vi gör mycket av, säger Lars Ström, leg. psykolog med kbt-inriktning, som i filmen ”Hitta balansen och må bättre” ger dig förslag på kbt-övningar för att hitta jämvikt.

Filmen visar hur våra beteenden påverkar tankar och känslor. Vänta inte på att det ska kännas bra. Förändra ditt beteende i stället. Beteendet kommer först, tankar och känslor i släptåg.

Kognitiv beteendeterapi

Inom kbt, kognitiv beteendeterapi, har man sett att om man vill förändra hur man mår brukar det bästa vara att satsa på att göra mer av det man gör för lite av. Se filmen, och ta ett första steg mot bättre balans i livet.

Dagens samhälle kräver att vi presterar mer och bättre på allt kortare tid. Dessutom medverkar sociala medier till att vi ständigt jämför oss med andra. Inte konstigt att många mår dåligt med ångest, panikångest, oro, depression, stress, dålig självkänsla och social fobi som symtom. ”Terapi på 2 minuter” – Expressens filmer med kbt-övningar som vi tagit fram med leg. psykolog Lars Ström – kan hjälpa dig att bryta ditt tankemönster och stävja psykisk ohälsa.

Lars Ström

Terapi online

Lars Ström och kollegan Richard Pettersson är pionjärer inom kbt-baserad internetterapi. De har erbjudit terapi online ända sedan 1998 och driver i dag gemensamt företaget Livanda-Internetkliniken. ”Psykologisk kunskap till folket” är deras devis.

– En stor mängd studier har visat att internetterapi fungerar – och i regel ger det lika bra resultat som personlig behandling hos en psykolog, säger Lars Ström.

Filmerna vänder sig till dig som vill så ett första frö till att förändra sådant du inte är nöjd med i ditt liv. Genom att börja med att ändra ditt beteende kan du påverka dina tankar och känslor. Var uthållig, med lite tålamod kommer förändringen.

 

SE FLER KLIPP HÄR:

Scenskräck

Slipp din oro

Tankekontroll