Mardrömmar: Här är våra 10 vanligaste

Ibland kan det kännas jobbigt att sova hela natten och vakna upp mitt i en dröm. Oavsett om det är en dröm eller mardröm brukar det vara svårt att minnas exakt vad man drömt.

Drömmar är ett mystiskt fenomen som enligt National Sleep Foundation handlar om att vi försöker agera ut saker vi omedvetet åtrår, eller saker som vi känner oss osäkra på.

 

Men våra drömmar kan också vara kryptiska och inte alltid handla om vad vi innerst inne vill som; att vi faller, blir jagade eller att vår partner är otrogen mot oss. Ändå är detta några av de vanligaste mardrömmarna vi har.

 

De här tre drömmarna och sju andra som nämns i videon visar hur vårt undermedvetna kan använda sig av känslor och lustar som vi knappt själva vet att vi har. På så vis kan man få ett annat perspektiv på vad de egentligen innebär.

Drömmer du till exempel om att din partner är otrogen, kan det i stället betyda att han/hon inte ger dig tillräcklig uppmärksamhet, eller att du längtar efter att umgås mer med din partner.

 

LÄS MER OM SÖMN HÄR

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande