Må bättre - ta kontroll över ditt grubblande

"Terapi på 2 minuter"

Älta problem är vanligt. Här får du öva dig på att ta kontrollen över grubblandet och minska din grubbeltid.

Andra har också läst

I filmen ”Ta kontroll över grubblandet” berättar psykolog Lars Ström hur du kan öva dig själv. Filmen ingår i serien ”Terapi på 2 minuter” psykologen lär ut olika typer av kbt-verktyg. Terapi på nätet har visat mycket bra resultat.

– Forskning visar att internetbaserad kbt ger lika goda resultat som konventionell terapi. Man kan se terapi på nätet som att gå en kurs. Man börjar med att läsa fakta. Därefter får man uppgifter att jobba med. Man tar en bit i taget, precis som vid konventionell terapi, säger han.

Sluta grubbla är svårt, eller är nog helt omöjligt, men vi kan ta kontrollen. Tankar kommer automatiskt men vi kan styra över dem. Ett sätt är att planera in sin egen grubbletid.

Hur du gör berättar Lars Ström mer om i filmen.

Lars Ström och kollegan Richard Pettersson är pionjärer inom kbt-baserad internetterapi.

Se hela serien här:

Bli en optimist

Lär dig förstå din ångest

Scenskräck - bota din ångest för att tala inför publik

Hitta balansen - minska kraven

Slipp oro våga göra vad du vill

Ta kontroll över dina negativa tankar

Lars Ström

Ålder: 60.

Bor: Västerås

Gör: Leg. psykolog med kbt-inriktning, doktor i klinisk psykologi. Driver tillsammans med kollegan Richard Pettersson internetkliniken Livanda.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här