1 av 2 Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
2 av 2 Foto: OLLE SPORRONG

”Jätteviktigt att sålla ut de destruktiva själarna”

Att hoppa av skolan och följa sitt hjärta är Viktor Frisks bästa karriärbeslut. Förmågan att tänka kreativt, förnya sig och hålla sig grundad har gjort honom till en av landets största och mest omtyckta influencers.

– Jag är fortfarande ung och gör fel men försöker använda mitt kändisskap till att stärka andra, säger Viktor.

Så här får han ihop livets alla delar. 

SÖNDAG: ”Den viktigaste ingrediensen är guacamolen”

–– En drömsöndag för mig är att vakna upp pigg och utvilad. Jag har bjudit hem ett stort gäng kompisar och vi äter en härlig brunch. Innan dess går vi en långpromenad på Djurgården i Stockholm. Under dagen hinner jag även med lite jobb och på kvällen träffar jag andra vänner och käkar tacos. Den viktigaste ingrediensen på en riktigt bra tacosöndag är guacamolen. Vi pratar om helgens bravader, kanske kollar på en bra film. På kvällen går alla hem till sitt – jag njuter mer och mer av att vakna själv i min lägenhet. Självklart sover någon över ibland, och det är också mysigt. En regnig söndag njuter jag av att bara kolla Netflix och äta mängder av god mat.

LIVSBESLUT: ”När jag hoppade av skolan” 

– Det var nog när jag hoppade av skolan och flyttade till Stockholm. Det beslutet ha format mig som människa och byggt mitt liv. Skolan var inte min grej och när jag fick chansen såg jag en möjlighet att använda min kreativa förmåga på annat sätt. Jag skulle nog till och med säga att skolan hittills har inte har gett mig något i livet. Just nu finns det så många andra saker man kan göra i stället för att gå den vanliga vägen. 

– När jag flyttade till Stockholm hade jag en manlig modeblogg, samtidigt som jag jobbade med influencer-marketing. Jag började på den banan redan när jag var 15 år. Jag försöker hela tiden komma på nya koncept. Man kan inte stå still. Att det har gått så bra för just mig tror jag beror på att jag är väldigt jordnära. Ibland kan jag känna att jag inte vill vara förebild. Jag är fortfarande ung och gör fel men försöker använda sitt kändisskap till att stärka andra.

VIKTOR FRISK

Ålder: 25.

Familj: Mamma, pappa och storasyster och lilla hunden Irme.

Gör: Influencer och artist.

Aktuell: Med min nya sololåten ”Var inte orolig mamma” och låten ”Karantän” med Samir & Viktor.

HÄLSOBOOST: ”När jag inte tränar blir jag smått deprimerad”

– Träning är utan tvekan det som får mig att må bäst. Det spelar ingen roll hur dåligt jag mår innan ett pass så har jag ändå ett enormt endorfinpåslag efter. Ofta känner jag mig som en helt annan människa. När jag inte tränar blir jag smått deprimerad, så att få in träningen som en rutin är jätteviktigt. Nu tränar jag både styrketräning och löpning. I snitt blir det kanske fyra pass i veckan även om jag har tränat mer den senaste tiden. Jag mår så himla bra och det är som Anders Hansen säger, vår hjärna är byggd för fysisk aktivitet. I dessa dystra tider är det extremt viktigt att vi försöker hålla i gång. 

KARRIÄRTIPS: ”Sålla ut de destruktiva själarna”

– För mig har det varit att bara köra på. Inte fundera så mycket på vad andra säger och inte lyssna på folk som snackar skit. Jag har lärt mig hantera negativa kommentarer och blivit ganska hårdhudad. Jag vet nu att en grej som blossar upp blåser över på två eller tre dagar. Ett bra karriärstips är också att bara vara sig själv. Gör karriär men låt det inte stiga dig åt huvudet. Jag har alltid haft fördelen att kunna åka hem till mina föräldrar. Att omge mig med bra människor och sålla ut de destruktiva själarna är jätteviktigt för mig. Sen är jag så klart inte guds bästa barn heller.

RELATION: ”Livet hade varit tråkigt utan honom” 

– Jag har två bra relationer. Den första är med min kompis Gabriella Cederhorn. Vi har känt varandra i tio år och vi jobbar också tillsammans en del. Vi står varandra så pass nära att vi alltid kan ringa oavsett vad som hänt. Vi är som syskon och har dessutom en väldigt bra affärsrelation. Min andra bästa relation är med min kompis Emil Ingemarsson. Han syns ganska ofta i mina sociala medier. Vi lärde känna varandra genom gemensamma vänner när jag bodde i Vasastan i Stockholm. Det bästa med vår vänskap är att vi fyller i varandras meningar, är helt sjuka i huvudet båda två och klickar så himla bra. Det är inte många man gör det med, livet hade varit tråkigt utan honom. 

RESA: När vi hälsade på Margaux Dietz mammai Sydafrika

Bästa resan. Med vännerna Emil Ingemarsson och Margaux Dietz från resan i Sydafrika. Foto: BILD FRA¿N INSTAGRAM: VIKTORFRISKS

– Det var när jag var i Sydafrika i januari i år. Vi var där och hälsade på Margaux Dietz mamma och hennes man. Sammanlagt var vi åtta personer om man räknar med Margaux son Arnold och vi hade så himla härligt. Åt god mat, tittade på coola djur, hade poolparty. Gänget som var där trivdes bra ihop men ändå lät vi varandra styra vår egen tid. Jag gick upp när jag ville på morgonen, hittade på roliga aktiviteter. Det bästa med Sydafrika är det härliga klimatet, den fantastiska maten och alla häftiga djur. Jag vill väldigt gärna åka tillbaka dit!

SOMMARMINNE: ”Vi uppträder för en härlig publik”

– Det måste vara när vi turnerat med ”Samir & Viktor”. Vi uppträder för en härlig publik, äter god mat efter spelningen och har så roligt. Det blir lite av en livsstil och vi jobbar ganska intensivt. Ändå hinner vi med att åka och bada och göra andra härliga saker. 

– Den här sommaren blir det nog mindre jobb men kanske lite bättre spelningar. ”Samir & Viktor” skulle egentligen ta ett år på is men så fick vi låten ”Karantän” och sa till varandra ”vi kör”. Vem vet, det kommer kanske mer musik snart eller så dröjer det en stund. I sommar vill jag gärna hinna med en roadtrip i Sverige. Jag vill till Gotland, Smögen och Öland. Om man får så klart.

KLÄDESPLAGG: ”Man ska aldrig säga aldrig”

– Just nu är det mina löparskor. De är riktigt sköna och jag går i dem jämt. Eftersom jag drev en manlig modeblogg tidigare var jag mycket mer välklädd då. Jag brydde mig mer om vad jag hade på mig och la en del tid på det. Nu skulle jag beskriva min stil som ganska avslappnad. En snygg t-shirt, jeans och ett par schyssta solglasögon. Jag känner dock att det vore kul att börja blanda ut stilen med några plagg som sticker ut. Ta upp intresset lite mer. Det som är kul med mode är att man aldrig ska säga aldrig. Jag sa tidigare att jag aldrig skulle ha manchesterbyxor men det gick jag i hela förra året. Något du förmodligen aldrig kommer se mig i är foppatofflor. Men, man ska aldrig säga aldrig.

PARTYTRICK: ”Jag blir väldigt mycket bättre på att dansa efter några glas”

Viktor och Samir hade tänkt ta ett års paus från deras gemensamma musikkarriär, men så kom låten ”Karantän”. Foto: BILD FRA¿N INSTAGRAM: VIKTORFRISKS

– Egentligen har jag inget partytrick. Dricka hotshots och dansa? Jag blir väldigt mycket bättre på att dansa efter några glas. Egentligen har jag ett väldigt bra och enkelt partytrick och det är att framföra en Samir & Viktor-låt. Det funkar alltid. De låtar folk oftast vill höra är ”Shuffla” eller ”Bada nakna”. De är våra mest kända. Just nu när jag tränar mycket försöker jag att hålla mitt festande måttligt men jag skulle nog beskriva mig som en partykille som gillar att ha kul.

INVESTERING: ”Jag är sugen på att köpa en takvåning”

– Det är den lägenheten som jag håller på att sälja just nu. Den är helt underbar och jag älskar den. Samtidigt är jag redo för att gå vidare till något nytt. Jag är sugen på att köpa en takvåning och är öppen för att gå ner i boyta. Just nu bor jag på 61 kvadrat men skulle nog klara mig på 55. Jag har ganska mycket saker men försöker att rensa ut. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!