Hur vi hanterar stress har en stor effekt på vår livslängd, enligt nya rön.
Om man hanterar stress på rätt sätt kan man leva längre.
Hur vi hanterar stress har en stor effekt på vår livslängd, enligt nya rön. Om man hanterar stress på rätt sätt kan man leva längre.

Forskning: Förlåt dig själv så lever du längre

Hur vi hanterar stress har en stor effekt på vår livslängd, enligt nya rön.

Om man hanterar stress på rätt sätt kan man leva längre.

Forskare i New York har hittat samband mellan personer som har lätt för att förlåta sig själva och sina misstag och lägre stressnivåer, skriver Dailymail.

Nyckeln till ett långt och bra liv är att ha en mer avslappnad attityd. Helt enkelt att slappa mera och inte ta saker och ting så allvarligt. Det låter kanske enkelt, men enligt nya forskningsrön har de som inte ältar sina misstag, en tendens att slappna av mera och stressa mindre.

Forskare på The Brandeis University har hittat koppling mellan personer som har en förlåtande attityd och inflammation framkallat av stress.

Leda till nya tekniker

Upptäckten som har publicerats i the journal Brain, Behavior and Immunity kan leda till nya tekniker för att sänka stress och förbättra hälsotillstånd.

Faran med psykologisk stress är att den kan trigga i gång sjukdomar och skador, samt inflammationer som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och Alzheimers.

Kan påverka hälsan

Själva studien visar hur enkelt det egentlige är att bygga upp stress över tid och hur små faktorer som till exempel trafik kan påverka en persons hälsa om de inte har rätt verktyg för att hantera de känslor som de drabbas av.

- Förhoppningsvis kan den här forskningen tillhandahålla fler effektiva sätt att klara av att hantera den stress som finns alla människors vardag. Det handlar inte bara om att lindra negativa känslor, utan att utveckla positiva idéer om medkänsla, säger Nicolas Rohleder, professor och forskningsledare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!