Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Benjamin Ingrosso.Benjamin Ingrosso.Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Benjamin Ingrosso, 21, om sin ångest: ”Jättesvårt”

Benjamin Ingrosso har flyttat hemifrån. Nu vill han ge all sin tid till musiken, familjen och vännerna. Att lära sig trivas i sitt eget sällskap ser han som en stor utmaning.

– Jag vill lära mig tycka det är skönt utan att få ångest, säger Benjamin.

Benjamin Ingrossos bästa…

…söndag:

– Jag tillbringar mycket tid tillsam­ mans med mina två bästa vänner, Melina och Jacob. Våra söndagar brukar gå ut på att vi vaknar på morgonen och sedan äter vi oss igenom hela söndagen på alla våra favoritplatser. På kvällen lagar vi en gemensam middag och då kör vi olika nationaliteter varje gång. Förra veckan hade vi italienskt tema och då lagade jag pasta och tiramisù. På dagen åt vi ham­burgare. Det bästa sättet att tillbringa en söndag på är att testa olika restauranger. Man mår lika dåligt på kvällen som man gör på måndag morgon då man fort­farande är väldigt mätt. Jag äter fräscht i veckorna så på söndagarna skämmer jag bort mig själv med onyttigheter.

…familjestund:

– Vi brukar hänga mycket hos min mormor och morfar på Lagnö på som­maren och det är otroligt härligt. Mamma växte upp där med sina syskon och jag har tillbringat mycket tid där under min uppväxt. Hela stället är otroligt fint. Det är som om tiden står still när vi är där.

Benjamin Ingrosso

Ålder: 21.

Familj: Mamma Pernilla, 50, pappa Emilio, 53, syskonen Oliver, 29, Bianca, 24 och Theo, 12.

Bor: Nyss inflyttad i lägenhet i Stockholm.

Gör: Artist och låtskrivare.

Aktuell: Uppträdde nyligen på ”Victoriadagen” och i tv-programmet ”Sommarkrysset” från

Gröna Lund.

…pastarecept:

– Jag älskar att laga pasta och mitt bästa recept är en saffranspasta med pancetta, sparris, citron och grädde. Jag har tre klassiska knep för att få till en riktigt bra pasta. Det första är att salta vattnet otroligt mycket, mer än vad du tror. Det är den enda gången du kan smak­sätta själva pastan. Det andra är att alltid koka klart pastan i såsen. Pastan släpper ifrån sig stärkelse som gör att såsen blir krämigare. Det tredje är att alltid spara lite pastavatten som du kan späda med om såsen blir för torr.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus: ”Jag känner mig 15 år yngre i kroppen” 

…kungliga minne:

– Jag vet att jag träffade kronprinsessan Victoria när jag var ganska liten då jag var med mamma när hon uppträdde. Vi sågs backstage och kronprinsessan sa ”dig har man sett på tv”, och jag svarade ”tack så mycket”. Det kan man väl inte riktigt svara men jag var väl nervös.

…kärleksminne:

– Det är någonting med mitt ex, kanske när jag överraskade henne en gång för några år sedan. Jag hade varit i Palma i tre månader och vi hade inte setts under den tiden. På morgonen hade vi pratat i telefon men hon visste inte att jag skulle komma hem. Jag bara ställde mig bakom henne när hon satt och käkade lunch. Hon blev så glad! Då var vi också väldigt kära och lyckliga. Jag gillar att förvåna människor. En gång när jag hade varit länge i Los Angeles överraskade jag hela familjen med att komma hem.

…singeltips:

– Var den du är. Om du träffar en tjej på krogen, försök inte lägga skämt du tror är roliga, var bara dig själv. Om hon gillar din sort kommer hon ändå att tycka om dig. Jag försöker själv lära mig att vara den jag är i de här sammanhangen, men har ju inte varit singel så länge än. Just nu försöker jag jobba på att må bra, fokusera på jobb, vänner och familj. Träffar jag någon gör jag det men jag tar det som det kommer.

LÄS OCKSÅ: Richard Hobert: ”Jag har inga begränsningar längre” 

…klädesplagg:

– Jag gillar enkelt. Ett par sköna jeans, en vit T-shirt som är lite större och ett par sköna sneakers. Sedan kan man alltid bygga det med en fet jacka eller ett ballt skärp. Men basplagg är bra. Jag har en stylist som jag jobbar med även privat vilket är jättehärligt. Ibland kan hon komma med ett plagg jag känner att jag aldrig kommer ta på mig men så tar det fem minuter för henne att övertyga mig.

…inspirationskälla:

– Det är nog 70- och 80-talen i ren och skär anda. När det kommer till mitt jobb inspireras jag av allt från den tiden, visuellt, musikaliskt, artisterna. Hur det lät, framträdandena, kläderna.

…resmål:

– Det är Mallorca och Palma. Dels bor min pappa där och driver tre restauranger men sedan är det också väldigt fina stränder och bra mat. Jag åker dit minst tre gånger om året. Förutom min pappas restaurang La Perla är mina bästa restaurangtips Il Chiringo som ligger på stranden. De har jättegod vongole. Ett annat bra ställe är Cap Rocat som är ett hotell med otroligt fin utsikt. De har jättegod fisk. Och så det sista stället du måste gå till är Da Giovanni. Där ska du äta deras pasta med olivolja och vitlök.

…vuxenknep:

– Oj, vad svårt. Det behövs så många. Allt från att lära sig ta tag i sin ekonomi till att vara streetsmart. Då kommer man långt. Jag är bättre på att vara streetsmart än allmänbildad. Jag har precis flyttat hemifrån, från Lidingö in till Stockholms city, men kommer att hänga mycket hemma hos mamma också, även om det ska bli skönt att ha sitt eget ställe. Den största utmaningen är att lära mig vara ensam och tycka det är skönt utan att få ångest. Jag är beroende av att vara bland människor hela tiden så det är jättesvårt.

…karriärråd:

– Det är okej att göra misstag. Du lär dig av dem. När man är ung och artist vill man alltid lyssna på vad alla andra tycker, men magkänslan har oftast rätt. Ett annat råd är att aldrig ångra någonting. Man lär sig av att testa olika saker. Trots att jag har släppt otroligt många låtar de senaste åren är det aldrig någon jag ångrat. Även om den första låten inte var lika bra som den andra, är den en del i processen. Hade jag inte skrivit den hade inte inspirationen till den andra fötts.