Ingen pratar om det högt, men alla har en. En psykolog som man träffar i smyg, för att samtala om sina upplevda tillkortakommanden.
Nej, riktigt så privilegierade är inte alla, men klart är att psykologhjälp och terapisessioner blivit ett allt vanligare fenomen i vårt moderna, jäktade samhälle. Människor fastnar i destruktiva tankar - och har svårt att ta sig vidare utan stöttepelare.
Suta älta? Det här kan du själv göra
Men det GÅR att lösa en stor del av problemen på egen hand, menar författaren Guy Winch, vars bok "Första hjälpen för känslor" fått ett stort genomslag i hemlandet USA.
Trots att han själv är psykolog till yrket uppmanar han oss att försöka sluta älta, eftersom för mycket fokus på problemen får oss att må ännu sämre.
– Faran med ältandet är inte bara att det fördjupar den smärta som vi redan känner inför det som har hänt utan också att ältarbeteende kan kopplas samman med flera olika hot mot vår psykiska och fysiska hälsa, skriver han.
Hur slutar man älta?
Vi upplever ofta att vi kan minska vår ångest genom att prata om den, antingen professionellt eller med vänner. Men enligt Guy Winch riskerar ältandet bara att försätta oss i en ond cirkel och i värsta fall leda till depression eller missbruk.
Han avråder inte från att gå och prata om sig själv i terapi - samt söka professionell vård om läget blir akut - men tycker att man ska prova andra metoder på egen hand först.
– Det är på tiden att vi skaffar varsin förbandslåda med den själsliga motsvarigheten till plåster, sårsprit kompresser och febernedsättande, skriver han i förordet till "Första hjälpen för känslor".