Minns ni när man var ung, äventyrslysten och hade hur mycket energi som helst?
Välkommen till vuxenvärlden! Nu är det bästa du vet doften av nytvättade lakan.
1 AV 2
Minns ni när man var ung, äventyrslysten och hade hur mycket energi som helst?
Foto: Getty Images
2 AV 2
Välkommen till vuxenvärlden! Nu är det bästa du vet doften av nytvättade lakan.
Foto: Getty Images

9 tecken på att du äntligen blivit vuxen

Som barn svor du att aldrig bli vuxen eller förvandlas till dina föräldrar. Nu sitter du här och fattar inte vad som hände?

Inspirerade av Elite Daily listar vi nio tecken på att du numera kan räkna dig själv som vuxen.

1. Du uppskattar familjetid

För några år sedan kändes föräldrahäng nästan som ett straff. Det var ju sjukt mycket roligare att hänga med kompisarna liksom? Numera ser du fram emot att träffa päronen och det är inte längre ett måste utan ett val.

2. Du blir glad i hemlighet när någon ställer in kvällens planer

Inte för att du ogillar personen, men…det är ju så sjukt skönt att bara hänga hemma, glutta på Netflix och käka popcorn? Känslan av att du missar något när alla är ute och flänger stör dig inte lika mycket längre.

LÄS OCKSÅ: 14 vanor att sluta med - innan du fyller 30

3. "Varannan vatten" har fått en innebörd

Minns ni när man var yngre, kunde dricka hur mycket som helst och ändå studsade upp ur sängen dagen efter? Nu är det automatiskt huvudvärk efter ett glas vin. Du lever efter devisen "varannan vatten" trots att det lät sjukt löjligt för några år sedan.

4. Matlagning är inte längre ett nödvändigt ont

Plötsligt uppskattar du att storhandla och laga mat, du njuter av att testa nya recept och att laga mat åt andra. Städning, tvätt och disk har blivit "meditation" och du känner dig duktig efteråt. Du dagdrömmer om doften av rena lakan och efteråt känns det som om du vunnit nobelpriset.

5. Du älskar läggdags

Vem har inte legat upp hela natten och sträckat en tv-serie? Eller dansat på klubb till natt blir till dag? Numera njuter du som mest när du lyckas lägga dig vid en anständig tid.

LÄS OCKSÅ: 10 tecken på att du håller på att bli din mamma

6. Du uppskattar egentid

En dag utan aktiviteter är en bortkastad dag - så tänker du absolut inte längre. Vänner är trevliga, men man behöver ju inte hänga exakt varje dag? Efter jobbet går du hellre hem och slappar eller plockar upp lite så du har rent och fint hemma.

7. Du planerar ditt liv

Du trodde aldrig att det här skulle hända, men numera äger du faktiskt en kalender. Vare sig den är analog eller digital så planerar du ditt liv och håller koll på läkartider, aktiviteter och möten. Extremt vuxet.

8. Du tänker på vad du stoppar i dig

Det går tydligen inte att överleva på kakor och glass? I takt med att du blir äldre stannar dessutom ämnesomsättningen av vilket betyder att du tvingas bli noggrannare med hur du lever. Du tänker på vilka vitaminer du får i dig och försöker hålla en så balanserad diet som möjligt.

LÄS OCKSÅ: 30-årskris? 5 bästa sakerna med att fylla 30

9. Du fattar äntligen uttrycket "Du kommer förstå när du blir äldre"

Mamma hade rätt hela tiden…