Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Brikk Animation och Film AB
Hälsoliv>Pressreleaser

Publicerad 31 maj 2019 13:19

Brikk är med och räddar Östersjötorsken!

Vad vet du om torsk i Östersjön? Kanske inte så mycket. Det vill WWF ändra på. De anlitade Brikk för att skapa en film som berättar mer om vad som händer därute i havet. Ett mycket viktigt projekt med tanke på att torskbeståndet faktiskt är hotat.

Brikk gör en unik film

För Brikk så var det här uppdraget viktigt på flera olika sätt. Dels så var det förstås så att en film för WWF är ett stort ansvar. Det här handlar ju om att upplysa och få fler att engagera sig. Att vara med och förändra världen till det bättre är en stor sak.

På Brikk insåg man att det skulle behövas ett unikt grepp. David Saracino fick uppdraget att illustrera och tillsammans med Brikks duktiga art director och animatör Philip Engström så lyckades han skapa en animerad film som känns otroligt allvarlig samtidigt som den är fin att se på.

Filmen som talar om vad som håller på att hända med Östersjötorsken och vad vi kan göra för att ändra på detta är mycket spännande. Du kan klicka här för att se på filmen på Brikks nyhetsblogg.

Bra val av WWF

WWFs mål med sina informationsfilmer är förstås att få fler att engagera sig i miljöfrågor. Det betyder att de måste välja rätt samarbetspartner för sitt informationsmaterial. Samarbetet med Brikk blev en fullträff. Den nya filmen har precis helt rätt känsla.

Trots att filmen är framtagen med illustrerade bilder så känns den väldigt naturtrogen. Brikk har lyckats skapa rätt stämning med små skillnader i färg och form som engagerar. De har använt sin skicklighet och erfarenhet för att slå ett slag för Östersjöns miljö och torskens unika situation.

Missa inte den nya filmen från Brikk.se och gör vad du kan du med för att torsken åter ska växa i bestånd och återgå till den storlek som en frisk Östersjötorsk ska ha!

Av Brikk Animation och Film AB

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.