Forskning visar: Viktigt att äta maten i rätt ordning
Inga märkliga dieter, inget kaloriräknande och inga stränga regler för vad du får och inte får äta.
Den franska biokemisten Jessie Inchauspé menar i stället att vägen till jämnare blodsockernivå och en mättnad som håller i sig handlar om att lära sig äta maten i rätt ordning.
Du kan också kombinera olika livsmedel för att balansera blodsockret.
Här delar Jessie Inchauspé med sig av enkla verktyg för att bli blodsockersmart.
Biokemisten Jessie Inchauspé har tagit insikterna från forskning om blodsockrets betydelse för hälsa och sjukdomsrisk och skapat en rad verktyg för hur man kan reglera sina blodsockernivåer och undvika så kallade glukostoppar. Hennes bok som på svenska heter ”Glukosrevolutionen – balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv” (Yourlife books) har sålts till 36 länder och hon har över en miljon följare på Instagram.
Jessie Inchauspé menar att inte bara vad man äter, utan hur, spelar roll.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Hälsoliv är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.