Experten: Julens 13 nyttigaste livsmedel
December är här och det är dags för julbord – med jobbet, vännerna och släkten.
Näringsfysiologen Fredrik Paulún menar att man kan njuta av julens festligheter och samtidigt äta nyttigt! Genom att göra smarta val kan du äta dig mätt och glad – utan att få dåligt samvete. Här tipsar han om julbordets bästa mat som gör gott för hälsan.
✓ 13 livsmedel att frossa i på julbordet.
✓ Julmaten du ska se upp för.
✓ Så blir du julbordssmart.
December är något av en matmånad och allt som lagas och serveras är verkligen inte hälsosamt. Men – väljer man med omsorg finns det mycket att äta, menar näringsfysiolog Fredrik Paulún:
– Absolut. Lutfisk, lax, om du undviker den gravade som innehåller en hel del socker, sill i klar lag, lamm, kalkon, kalvsylta, ägghalvor med räkor, grönkåls- och rödkålssrätter är julmat som du gärna kan lägga på tallriken. Gör du rätt val är det inga problem att få i sig bra mat i jul.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Hälsoliv är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.