Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fredrik Paulúns är näringsfysiolog, här är hans tips.Fredrik Paulúns är näringsfysiolog, här är hans tips.Fredrik Paulúns är näringsfysiolog, här är hans tips.
Fredrik Paulúns är näringsfysiolog, här är hans tips. Foto: Cornelia Nordström/ Shutterstock

13 enkla sätt att få i gång kroppen efter sommaren

Premium Sitter du still många timmar om dagen? Äter lite för mycket godsaker? Kanske inte får i dig så mycket frukt och grönt som du borde? 

Detta kan medföra att kroppens förbränning inte fungerar som den ska. Men – små förändringar kan få stor effekt på hälsan. Näringsfysiolog Fredrik Paúlun förklarar hur du går tillväga. 

✔️ Så mycket ska du röra på dig.

✔️ Livsmedel som kickar i gång förbränningen.

✔️ Paúluns egna specialknep.

Rörelse och bra mat. Dessa två saker måste till för att kroppens förbränning ska fungera på topp. Men det handlar inte om du måste bli en superatlet eller späka dig med salladsblad och vatten. Små förändringar kan göra stor skillnad.

– Att till exempel ha som vana att alltid ta en promenad efter maten ökar förbränningen och har samtidigt en blodsockersänkande effekt, säger näringsfysiolog Fredrik Paúlun som skrivit flera böcker om fettförbränning.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.