Viktor Frisk.
Samir & Viktor.
1 AV 2
Viktor Frisk.
Foto: Robert Eklund
2 AV 2
Samir & Viktor.

Viktor Frisk: "Skönt att få det på papper"

För tre år sedan fick artisten och bloggaren Viktor Frisk diagnosen adhd. Det var en lättnad att få en förklaring till saker han själv märkt i sitt beteende. Däremot bestämde han sig snabbt för att medicinering inte var något för honom.

– Bieffekterna var att jag inte åt på hela dagarna, och hade självmordstankar. Det var vidrigt. Jag testade i fyra veckor sedan slängde jag allt i soptunnan och tänkte "aldrig igen”, säger Viktor Frisk i podden "Simon & Pierre".

Frida Anter

Melodifestivalaktuella Viktor Frisk, 20, kommer nytränad till inspelningen av podden "Simon & Pierre" där han är veckans gäst. Egentligen gillar han inte att träna för tidigt på morgonen, men nu gäller det att komma i form inför Melodifestivalen.

– Jag tränar med en PT inför Mello, vi har ett spexigt nummer som kräver både styrka och akrobatik. Jag behöver styrketräningen, främst för numrets skull men också för att man mår så mycket bättre, säger Viktor Frisk.

För andra året i rad ställer han upp som ena halvan av "Samir & Viktor" tillsammans med Samir Badran. Årets bidrag heter "Bada nakna" och är skrivet av Fredrik Kempe.

– Man måste ha ett mål, och målet är att vinna Melodifestivalen 2016. Jag brukar säga sikta mot himlen, då landar man åtminstone på trädtopparna.

Viktor Frisk om sin adhd 

Som 17-åring fick han sin adhd-diagnos. Då hade Viktor själv redan upplevt en del problem i tonåren. Han gjorde av med sin överskottsenergi på fel sätt, och därför blev han inte särskilt förvånad när han fick diagnosen.

– Läkaren sa att han skulle kunna tatuera in adhd i pannan på mig direkt. Men det var skönt att få det på papper och förstå varför. Jag ska inte skylla mitt beteende på det, men däremot har det haft en stor inverkan på hela mitt liv. Det var svaret till varför jag hade känt mig annorlunda, säger Viktor Frisk.

Simon Sköld, Viktor Frisk & Pierre Leander.
Med Samir Badran. Duon ställer upp i Melodifestivalen i år igen.
1 AV 3
Simon Sköld, Viktor Frisk & Pierre Leander.
2 AV 3
Foto: Robert Eklund
3 AV 3
Med Samir Badran. Duon ställer upp i Melodifestivalen i år igen.
Foto: Mattias Hansson

Viktor Frisk

Ålder: 20 år

Gör: Ena halvan av duon "Samir & Viktor" och bloggare.

Bor: Stockholm

Aktuell: "Samir & Viktor" tävlar i Melodifestivalen med "Bada nakna".