Elaine Davidson är världens mest piercade kvinna, men trots sin prestigefyllda titel vill hon gärna ha fler hål.
Elaine Davidson är världens mest piercade kvinna, men trots sin prestigefyllda titel vill hon gärna ha fler hål. Foto: AP

"Piercing gör min lycklig"

Att smycka kroppen är populärt. De flesta nöjer sig med en pärla i naveln eller några kinesiska tecken på axeln - andra ser kroppen som en målarduk och varje hudveck som en möjlighet för ytterligare ett hål. Elaine, Isobel och Dennis har tagit trenden till det extrema.
Cat, eller Dennis Avner som han egentligen heter, har opererat in morrhårsfästen i överläppen och gjort flera smärtfyllda kroppsmodifikationer för att likna sitt indianska totemdjur – Stalking Cat. Foto: Foto: BULLS
Isobel Varley bjuds ofta in till tatueringskonvent runt om i världen där hon oblygt visar upp sin kropp. Hennes egen favorittatuering är tigerfamiljen på magen. Foto: Foto: ALEXANDRA FRISTRÖM

Elaine Davidson har 3 kilo smycken på kroppen

Minst 3 kilo metall. Det har Elaine Davidson fäst på sin kropp. Att pierca sig gör henne lycklig.


Brasilianskan Elaine Davidson, 42, har blivit utnämnd till världens mest piercade kvinna av Guinness rekordbok. Hon uppger att hon har upp emot 5 000 hål varav 500 intimpiercings.


– När andra människor känner sig nere eller trötta tar de sig ett bad eller glas vin. Jag ger mig själv en ny piercing. Jag är inte beroende av dem, men att göra dem gör mig lycklig, säger hon till Closer magazine.


De flesta av hålen har hon gjort själv, utom de i underlivet.


Totalt väger alla smyckena runt 3 kilo och de måste rengöras flera gånger i veckan för att hon inte ska få en livshotande infektion.


All metall verkar inte avskräcka utan snarare attrahera beundrare.


– Folk vill ta på mig och främlingar försöker kyssa mig för att se hur det känns, säger hon till Closer magazine.
Isobel Varley – världens mest tatuerade kvinna

Att kroppsutsmyckning bara är för unga håller inte 70-åriga Isobel Varley med om, hon har 49 piercings och nästan hela kroppen är tatuerad.


Engelskan Isobel var hela 49 år gammal när hon tatuerade sig för första gången.


– Jag tycker att du bara ska göra det om du är tillräckligt gammal för att veta att du vill ha den resten av livet, har hon sagt till BBC.


I dag är 95 procent av hennes kropp täckt av färgglada bilder.


Tre år efter sin första tatuering piercade Isobel sig och hon har nu 49 hål, bland annat ett i varje bröstvårta, ett i naveln och 16 i underlivet.


– Det mest smärtsamma är att pierca bröstvårtorna. De i öronen tar lång tid att läka, men de i de nedre regionerna läker väldigt snabbt, säger Isobel.


Maken Mac har bara en piercing, men han har inget emot fruns kroppsliga förändringar.


 Isobel har utnämnts till världens mest tatuerade äldre kvinna i Guinness rekordbok. Trots det vill hon ha fler tatueringar.


– Jag gör fortfarande nya men det är svårt att hitta plats nu, säger Isobel.
Dennis Avner vill se ut som en tiger

Uppsnittad överläpp, opererade öron och flyttat hårfäste. Kattmannen gör allt som krävs för att likna en tiger.


49-åriga Dennis Avner från USA kallas kattmannen. Han har tatuerat, piercat och opererat ansiktet samt slipat tänderna för att likna en tiger.


Han växte upp bland indianer och tigern är hans totemdjur. Dennis menar att det ingår i traditionerna att försöka efterlikna sitt totemdjur, även om det är få som går så långt.


Eftersom kirurger i USA inte får göra extrema förändringar i personers utseende har alla hans ingrepp gjorts hos en kroppskonstnär. Utan bedövning


– Det här är något som jag alltid har varit tvungen att göra men att hitta någon som kan göra det är en annan fråga, säger Dennis Avner till BBC.


Hans mål är att bli en perfekt kombination mellan man och tiger med det bästa av båda.       

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande