Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Personlig träning allt mer populärt

Allt fler svenskar gör som kronprinsessan - går hos en personlig tränare.  

Gymkedjan Sats har sett en nära 50-procentig ökning av personlig träning det senaste året. 

- Personlig träning går lysande. Trots lågkonjunkturen har utvecklingskurvan inte avstannat, snarare tvärtom, säger Jonas Lissjanis, ansvarig för personlig träning på Sats.

 Under 2009 köpte Sats kunder personlig träning för 54 miljoner kronor, en ökning med 47 procent jämfört med föregående år. Samtidigt ökade antalet personliga tränare hos Sats med 80 till 280 mellan 2008 och 2009. Bilden att det ökar bekräftas även av gymkedjan World Class.

"Träningskick"

 

 Jessica Sundberg arbetar på reklambyrå och tränar 3–4 gånger i veckan, varav ett pass i veckan är för personlige tränaren Nicklas Lindström.

 - Jag gör det för att få en träningskick. Det här var ett sätt att utveckla min träning och lära mig mer fria vikter. Det annorlunda är att du har en person som bara koncentrerar sig på dig i en timma. Det tar kål på en, ler hon.

 Många av kunderna som väljer personlig träning är tjejer och kunderna har successivt ökat, berättar Nicklas Lindström.

 - Nu är det är vanligare att folk använder sig av personliga tränare, oavsett vad de gör i sin vardag – om de studerar eller jobbar, är kändisar eller artister, säger han.

FAKTA

Dyr hobby

• En timme med en personlig tränare kostar från omkring 500 kronor per timme och uppåt. Den som går regelbundet kan komma undan något billigare, från ungefär 400 kronor per timme.
• Enligt PT-skolan, som utbildar licensierade personliga tränare, finns det uppskattningsvis 500 utbildade personliga tränare i Sverige. Förutom detta finns det även personliga tränare som inte är licensierade.
• Antalet unika klientträffar med licensierade personliga tränare har ökat från 4 500 unika klientträffar i månaden för fem år sedan till 6 000 i dag.
• Det finns personliga tränare som är utbildade särskilt för att arbeta med gravida kvinnor, golfspelare eller personer med ryggproblem.

Källa: PT-skolan (TT)