Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 20 apr 2018 11:19

Pappan hatade dottern Isabelle – ber nu om ursäkt

Pappan ber om ursäkt till sin dotter för att han känt sig oförmögen att älska henne.

Pappan ber om ursäkt till sin dotter för att han känt sig oförmögen att älska henne.

1/2

Foto: Instagram

I brevet beskriver han sjukdomen som han lidit av.

I brevet beskriver han sjukdomen som han lidit av.

2/2

Foto: Instagram

När lilla Isabelle föddes blev pappa Ross Hunt deprimerad.

Nu ber han om ursäkt till dottern, och förklarar sina känslor av hat och avsky mot flickan i ett hjärtskärande brev.

När brittiske Ross Hunt blev pappa förra året förändrades allt.

Efter att lilla dottern Isabelle föddes drabbades han av förlossningsdepression, ett tillstånd som oftast drabbar mödrar.

Men den här gången var det pappa Ross som blev sjuk – och nu beskriver han sina känslor – och ber om ursäkt till dottern – i ett hjärtskärande brev, skriver Wales Online.

”Isabelle, det är svårt att skriva det här brevet, men troligen svårare att läsa det. Men oroa dig inte, jag kommer att vara med dig när du läser det. Jag kommer inte låta dig få reda på detta ensam. Jag vill vara där med dig när du läser det jag ska berätta”, inleder pappan sitt brev.

I brevet beskriver Ross sitt känslokalla sinnestillstånd i samband med födseln, och att han tidigare beskyllt henne för att ha förstört hans liv.

”Du var en fantastisk bebis, men det spelade ingen roll. Min depression brydde sig inte om hur bra eller dålig du var. Den sa till mig att inte älska dig och att lämna dig”, fortsätter brevet.

Nu vill pappan förklara sin känslomässiga frånvaro, genom att be om ursäkt och beskriva sin sjukdom.

LÄS OCKSÅ: Forskare: "Gravidhjärna" existerar på riktigt

Lilla Isabelle är nu elva månader gammal.

Foto: Instagram

Många pappor drabbas

Forskningen om förlossningsdepression som drabbar fäder är relativt begränsad, men i en studie från 2012 från institutionen för folkhälsovetenskap vid Mittuniversitetet, går att läsa att drygt 10 procent av pappor drabbas av depression efter barnets födsel.

Liknande siffror lyfts även i en artikel från New York Times från oktober förra året, som även beskriver frågetecken gällande sjukdomen.

– Det finns en kraftig myt i landet att män inte blir deprimerade, eller att om de blir det, ska de inte utrycka det, sade doktor Will Courtenay, expert på området, i en intervju med tidningen då.

Pappa Ross har nu valt att berätta om sin sjukdom, i brevet som hyllas i hela Storbritannien.

Föräldrarnas resa går att följa på Instagramkontot Isabloguk, där Ross tillsammans med mamma Rachel delar med sig av vardagslivet med lilla Isabelle.

https://www.instagram.com/p/BhmoIRDhl_k/?taken-by=isabloguk

”Vad som än händer i ditt liv nu, och var det än leder så ska du veta: oavsett hur dåligt jag mådde förut, kommer jag alltid att älska dig jättemycket. Jag vet att du kommer ha frågor. Och jag vill alltid vara något du kan prata med om vad som helst. Det här brevet var bara ett sätt att starta konversationen”, avslutar Ross brevet till sin dotter.