Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

På morgonen ska du dricka citronvatten

Starta dagen med varmt citronvatten - det finns nämligen en rad hälsovinster.

Här får du veta varför du ska inleda morgonen med den fräscha frukten.

1. Hjälper till med matsmältningen

Det varma vattnet hjälper till att stimulera det magtarmkanalen, men citroner ska också stimulera och rena levern. Det hjälper också magsyror med matsmältningen.

 

2. Stärker immunförsvaret

Citrusfrukter, som citron, har högt C-vitaminvärde och höga värden av askorbinsyra. C-vitmin

Citrusfrukter som citron är höga i C-vitamin och askorbinsyra. C-vitamin kan hjälpa till att bekämpa förkylningar och askorbinsyra hjälper upptaget av järn, som också spelar en roll för immunförsvaret.

 

3. Neutraliserar kroppen

Om din kropp är i kronisk pH-obalans, är den mottagligare för sjukdom. Även om citroner verkar sura, är de extremt basiska och ett bra sätt att säkerställa att din pH-balansen på rätt nivå. Speciellt om din kost är tung i kött, ost och alkohol.

 

4. Hjälper till att detoxa kroppen

Citronvatten är ett naturligt vätskedrivande, vilket innebär att den hjälper kroppen att spola ut vätska och gifter. Citronsyran kan också hjälpa dig att maximera enzymer som stimulerar levern.

 

5. Ger energikick

Många skulle nog tveka att ge upp sitt morgonkaffe, men många personer hävda att det är enketl att sluta efter några dagar med citronvatten.

Tydligen ska kombinationen av vatten och citron hjälpa till att återfukta, samt syresätta blodet, vilket ger en rejäl kick.

 

6. Håller huden vacker

Kronisk uttorkning kan göra att huden matt, så börja dagen på rätt sätt med citronvatten. C-vitamin spelar en viktig roll för att upprätthålla frisk hud och antioxidanter kan motverka åldrandet.

 

KÄLLA: LERNIST