Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fontänorgasm? Håll inte tillbaka, och låt g-punkten stimuleras.
Fontänorgasm? Håll inte tillbaka, och låt g-punkten stimuleras.
Fontänorgasm? Håll inte tillbaka, och låt g-punkten stimuleras.
Fontänorgasm? Håll inte tillbaka, och låt g-punkten stimuleras. Foto: Anna Omelchenko

Övningar för fontänorgasm

Fontänorgasm kallas också sprutorgasm eller våt orgasm. Det innebär att det kommer vätska ur slidan i orgasmögonblicket.

Vätskan som kommer vid sprutorgasmen är forskarna inte helt överens om vad den består av, men det är i alla fall inte urin - och inte heller något som påminner om mäns sperma. Den kan helt enkelt vara slidans naturliga smörjmedel som hos vissa kvinnor ansamlas i större mängd och sen när orgasmens rytmiska sammandragningar äger rum så skjuts den ut och orsakar just ett smärre regn av könsvätska.

Mer troligt är att den kommer från de parauretrala körtlarna inne i slidan, samt från de Bartholinska körtlarna vid slidmynningen.

Ibland tror kvinnan felaktigt att hon kissar på sig eftersom det kommer så mycket! Men det gör hon alltså INTE.

Sprutorgasmerna brukar däremot vara skönare, intensivare och längre än vanliga "torra" orgasmer.  Tidigare har man trott att detta är en sällsynt gåva, men ny forskning visar att fler kvinnor än man tidigare trott faktiskt får intensiva fontänorgasmer vid sex.

En anledning till att man kanske inte ens är medveten om att man får fontänorgasm är att den inte alltid syns. Har man samlag är det till exempel svårt, då penisen blockerar utflödet. Det våta efteråt tror mannen att han är skyldig till fast hälften eller mer av det som rinner kan lika gärna vara kvinnans...  

Den sprutorgasmiska begåvningen kan de flesta träna upp:

LÄS OCKSÅ: Orgasm – 7 oväntade orsaker till varför du inte får det

LÄS OCKSÅ: Orgasm - 10 skäl för att unna dig den ofta

Så här gör du för att få fontänorgasm:

Det viktigaste är att tro att du också kan få en fontänorgasm. 

Ha en ambition att vilja ha en! 

Öppna sinnet för erotik och lust. 

En del forskare menar att våta orgasmer uppstår enklast när G-punkten stimuleras. 

Håll inte tillbaka! Bästa knepet att få sprutorgasm är att ge efter. Problemet för många kvinnor är nämligen, att de i orgasmögonblicket håller tillbaka. Många är livrädda för att kissa i sängen. Andra håller tillbaka mer eller mindre omedvetet. 

Tricket är att inte hålla tillbaka ett dugg, utan tvärtom pressa på lite extra när orgasmen närmar sig. Det inre trycket frigör nämligen den kvinnliga ejakulationen. Istället för att hålla in, pressa utåt. Krysta lätt i orgasmögonblicket. De som prövat intygar att denna enkla metod fungerar.

Samlagsställningar för fontänorgasm:

De ställningar som är bäst för att få en sprutorgasm, är de där G-punkten blir stimulerad, tex samlag bakifrån. Det finns också speciella massagestavar som är utformade för att stimulera G-punkten. En kombination av G-punktsstimulans och klitorissmek, samtidigt som du slappnar av och inte håller emot, ger bäst förutsättningar för att få en sprutorgasm.

 

LÄS OCKSÅ: Sexexperten Katerina Janouch 60 erotiska sex-tips som får det att pirra väldigt mycket extra.