Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 2 feb 2010 08:50

Uppdaterad 2 feb 2010 13:51

Österländska tips som ökar lusten

Varma bad, akupressur och nya matvanor. Det är bara några av doktor Minqi Yangs österländska knep att få fart på lusten.

Översvämningar på Teneriffa.

Foto: Foto: Cristobal Garcia / Epa / Scanpix

Foto: Foto: Johan Adelgren

Foto: Foto: Suvad Mrkonjic

Varmt bad
Att bada eller duscha varmt sätter fart på cirkulationen. Både mannen och kvinnan behöver rikligt med blod ut i könsorganen för att komma i gång.


Höj yang
Enligt kinesisk medicin är den sexuella förmågan kopplad till njurarna. Utan tillräckligt med ”yang” är det svårt att bli upphetsad och mannen kan ha problem att få stånd. Mat som stärker ”Yang” är exempelvis kött från vilt, som älg och hjort, och från lamm. Det
gör även starka kryddor och sötsaker som choklad, liksom mango, ananas och hallon.

Te för två
Den som vill bli gravid ska enligt det kinesiska synsättet äta mat med mycket näring och proteiner. Exempelvis kött, fisk och ägg. Örterna i teet ”Mood for Love” används i Kina, inte bara för att öka lusten utan också för att öka fertiliteten hos både män och kvinnor.


Tryck för potens
Enligt den traditionella kinesiska medicinen finns det en mängd akupunkter på kroppen som används vid akupunktur och akupressur. Två av de punkter som anses stärka njurarna och därmed potensen finns på nedre delen av benen.
Tre fingrars bredd upp från fotknölen (på benets insida)
Tre fingrars bredd nedanför knät (på benets framsida).
Den som vill testa på egen hand kan trycka ganska hårt på punkterna med en fingertopp.

Massera dig själv
Enligt drygt 2 000 år gamla kinesiska skrifter om kärlekskonst finns det en punkt mitt emellan brösten, i höjd med hjärtat. Om kvinnan själv masserar den punkten och samtidigt fokuserar hela sitt inre medvetande på det stället, ska lusten stimuleras.

Relaterat