Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

OM HÄLSOLIV

Vad är Hälsoliv?

Hälsoliv är en del av Expressen och Bonnier News.

Vårt mål är att vara den enda hälsosajten du behöver med en bred mix av ämnen. Vi bevakar det mesta inom hälsa såsom träning, medicin, forskning, sjukvård, psykisk ohälsa, sjukdomar, stress, kost och sömn.

Hälsoliv punkterar myter, fångar snackisar, granskar kvacksalveri och guidar dig i din personliga hälsa – med säkra och enkla råd från ledande experter och forskare.

Vi finns också på Facebook och Instagram.

 

Ansvarig utgivare: Klas Granström

Chef Bonnier News Lifestyle: Bella Levy

Redaktionell chef: Kai-Anders Nilsson

Redaktör och reporter: Fredrik Falk

Reporter: Anna Mattsson

Reporter: Magnus Hellberg

Reporter: Cornelia Thomasson

Reporter: Karin Sörbring

Reporter: Anna Bäsén

Prenumerationsfrågor: Kundservice eller 08-522 183 95

Vi jobbar på Hälsoliv

Anna Bäsén

Anna har jobbat med hälsa, medicin och vetenskap på Expressen i 21 år och tidigare jobbat bland annat på Dagens Medicin. Hon är också utbildad undersköterska och har arbetat på akutsjukhus och inom äldreomsorgen.

Hon är flerfaldigt prisbelönt och har bland annat fått Wendelapriset och utsetts till Årets folkbildare. Hon har även nominerats till Guldspaden, bland annat efter granskningen ”Sjukhussnusket” då Anna wallraffade som städerska på Södersjukhuset.

Anna har även skrivit tre böcker, bland annat reportageboken ”Vem ska ta hand om mamma?” där hon tog jobb i hemtjänsten och på äldreboende för att kunna skildra vården inifrån.

Kontakta Anna 

Karin Sörbring

Karin gör ofta grävande reportage och har skrivit om medicin och hälsa i många av de 27 år (varav 24 på Expressen) som hon varit reporter. Gick hösten 2021 Karolinska institutets medicinkurs för journalister. 

Hon har också rapporterat live när hon sprungit maraton, gjort flera granskningar av biverkningar efter svininfluensavaccinationerna och rapporterat mycket om barn med särskilda behov och situationen som nära anhörig till sådana.

Kontakta Karin  

Cornelia Thomasson

Cornelia har bevakat hälsa för Expressen på Hälsoliv sedan 2017. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns högskola och har arbetat som journalist sedan 2013.

Hon skriver om allt inom hälsosegmentet, men är särskilt intresserad av psykisk ohälsa, vårdfrågor och kvinnosjukdomar. 

Kontakta Cornelia 

Magnus Hellberg

Magnus har jobbat på Expressens redaktion för hälsa, medicin och vetenskap sedan den startades, men har innan det under sina 20 år på Expressen främst jobbat med nyhets- och kriminaljournalistik.

Han skriver gärna om vitt skilda ämnen – unga kvinnor som insjuknar i parkinson, håravfall hos barn och hjärt-kärlsjukdomar bland annat.

Privat tar Magnus gärna en runda i motionsspåret. Han är också idrottsintresserad, främst ishockey och tennis.

Kontakta Magnus 

Anna Mattsson

Anna har jobbat på Expressen som reporter och redaktör i 16 år, bland annat på sociala medier, nyheter och Premium. Hon har nu jobbat på Expressens avdelning för hälsa, medicin och vetenskap sedan den startades.

Hon skriver mycket om kvinnosjukdomar/besvär samt kost och hälsa. På fritiden lägger Anna mycket tid på träning eller shoppar sneakers – och är lite av en fanatiker på den fronten (hon kan aldrig få för många).

Kontakta Anna 

Fredrik Falk

Redaktör och reporter som jobbat på Expressen sedan 2010 och har bevakat hälsa och medicin sedan 2015. Brinner extra för journalistik om psykisk ohälsa och ångestproblematik.

Spelar gärna Korpen-fotboll, trots bristande teknisk förmåga, när tillfälle erbjuds.

Kontakta Fredrik 

Kai-Anders Nilsson

Chef för Hälsoliv och Expressen Hälsa.

Har jobbat på tidningen sedan 1997 med allt ifrån sport och nöje till ekonomi och nyheter.

Drivs av att göra medicin- och hälsojournalistik begriplig för alla, ofta med hjälp av berörande berättelser. Anser också att vetenskap och forskning ska ligga till grund för vad vi skriver om – och hur. Tror på friskvård och håller mig i (någorlunda) form med tennis och vardagsmotion som att ta cykeln till jobbet.

Kontakta Kai