Öka lusten med erotisk massage

Glöm brådska och stress.

Glöm prestationskrav och teknikfixerat sex.

Ta en avslappnande paus med hjälp av erotisk massage.

Katerina Janouch

"Sensualitetsövning" kallar en del sexterapeuter den här typen av beröring (så länge man inte rör könsorganen). Sensuellt blir det för att lusten väcks på nytt och för att varje millimeter av din känsliga hud blir behandlad.  Så var inte rädd för att pröva. Med din gamla älskling eller med en ny partner. Beröringen får er att komma varandra nära.  Här får du lära dig hur du gör, steg för steg.

1. Skapa rätt miljö

Börja med att dra ur telefonjacket. Släck all störande belysning. Tänd levande ljus och kanske lite rökelse.  Är det för kallt i rummet? Vrid upp värmen. Om du har en öppen spis, tänd gärna en levande eld.  Ha massageoljor och krämer inom räckhåll.  Om massagen ska äga rum på sängen är det en god idé att lägga ett lakan eller en handduk över ett eventuellt överkast.  Bäst är att massera sin partner på ett riktigt massagebord - men ett sånt är det få som har tillgång till. Då duger det också med ett stadigt matsalsbord. Lägg en filt över så det blir mjukare och skönare. Samt ett rent lakan ovanpå.  Bitar av päls (äkta eller fusk) samt fjädrar kan vara bra extratillbehör att utöka den erotiska massagen med.

2. Välj musik 

Musiken är ett viktigt inslag i massagen. Klassisk musik är skön och avslappnande, men det är ju inte alla som gillar sånt. Kanske ett gäng sköna ballader i stället? Sätt CD:n på repeat och random om du kan mata in flera skivor samtidigt.

3. Var förberedd 

Den som masserar bör ha rena händer utan skrovligheter och så välklippta naglar!  Gå gärna på toa innan massagen börjar så du slipper onödiga avbrott sen...

4. Ta fram oljan 

Det finns lite olika oljor att välja på. Somliga oljor blir varma när man andas på dem. Oljor finns i olika fruktsmaker och dofter, som kanel, choklad och vanilj.  JAtt värma upp massageoljan innan den används är viktigt. Antingen kan du hålla flaskan under varmvattenkranen eller så kan du ta en klick olja i händerna innan du använder den på din partners kropp.  Har du inte råd att köpa en speciell massageolja? Då går det bra med vanlig solrosolja eller olivolja... fast det kanske inte luktar lika gott som en parfymerad kusin.

5. Prata med varandra 

Det är viktigt med bra kommunikation när det handlar om erotisk massage (och sex överlag). Se till att din partner känner sig trygg och vågar säga till om att du till exempel ska ta i lite hårdare eller smeka lite lösare, att han/hon vill ta en paus... Var lyhörd och förstående.

6. Sätt gränser 

Att på förhand bestämma reglerna för hur långt den erotiska massagen ska gå är också en bra idé. Gör klart vad som gäller innan ni börjar. Kan låta lite tråkigt, men det är inte alla som gillar sexuella överraskningar.

7. Slappna av 

Innan ni börjar med den erotiska massagen är det bra att slappna av. Det kan ske på olika sätt. Se varann djupt i ögonen, andas djupt tillsammans, håll varandras händer eller smek din partners ansikte.

8. Börja massera 

När ni båda är redo ska den som ska bli masserad lägga sig, naken, på mage. Börja med att först massera din partners rygg, ben och fötter. Grundregeln inom massage är att du hela tiden har kontakt med din partners kropp och går med rytmiska och sensuella rörelser från långa glidande ytliga smekningar till mer intensiva sådana.  När din partner känns mjuk och varm i kroppen ska hon/han vända sig på rygg. Nu masserar du bröstkorgen, armarna och händerna (ett finger i taget). Glid sen ner till benen. Kanske råkar du som av misstag beröra hennes/hans kön medan du flyttar ner händerna...  När du är klar med benen, flytta upp händerna och smek lätt över könsorganen igen, lite retfullt sådär. Denna process kan dras ut på genom att du masserar insidan av låren, och bara lätt berör till exempel Venus-berget. Det börjar bli dags att koncentrera sig på den mer erotiska delen av massagen. 

Massage för honom

Du ska tänka på att sakta ner och kanske rent av sluta med det du håller på med om du märker att han närmar sig utlösning. Om du ger honom tid kan hans njutning fortsätta mycket längre, i stället för att den erotiska massagen snöpligt avslutas med att det går för honom i förtid.  Att han får "kyla av" sig kan vara en bra erfarenhet för honom, eftersom han på det sättet kan lära sig avläsa sin kropps signaler och på det sättet till och med lära sig konsten att få multipla orgasmer eller orgasm utan utlösning.  Var fast och bestämd på handen. Var inte för hårdhänt, men inte heller för rädd att ta i. En bra teknik är att använda sig av två typer av smekningar, och varva mellan dem. Till exempel en mjukare och en mer intensiv.  Här är några exempel på hur du bäst kan massera hans penis:   

"Öppen hand" - Håll pungen i den ena handen. Med den andra handens handflata stryker du penisen hela vägen nerifrån roten ända upp till toppen, och ner igen.

"Den ombytliga" - Smek penisen från toppen ända till roten med den ena handen, gör sen likadant med den andra handen. Det blir en variation i rörelsen när du byter hand (men börja smek uppifrån medan den andra handen fortfarande har kontakt med penisroten).

"Bestiga berget" - Ta penisen i ena handen och krama den mjukt i tio sekunder, smek den sen upp och ner i ett snabbare drag. Upprepa det mjuka kramandet och dra sen två gånger upp och ner. Fortsätt så, med smekningar och att dra upp och ner, tills han knappt kan hålla sig längre...    

Massage för henne

  En kvinnas sexuella reaktioner kan skilja sig en hel del från en mans, främst genom att hennes upphetsning för det mesta är fastare knuten till hennes känslor i övrigt. En kvinna kan också njuta på flera olika sätt - genom klitorisstimulering och genom att få G-punkten smekt. Kvinnors upphetsning tar längre tid att bygga upp men sitter för det mesta i längre än en mans och kan bli starkare än den hos en man.  Många kvinnor har också en förmåga att få multipla orgasmer, alltså flera orgasmer i följd, om den sexuella stimulansen fortsätter efter att hon fått sin första orgasm.  Det här är också den viktigaste skillnaden mellan erotisk massage för män och för kvinnor. Eftersom en orgasm inte innebär en begränsning för en kvinna behöver hon inte hålla tillbaka den utan kan ge sig hän hur mycket hon vill. Visst är det lite orättvist...

 

Många kvinnor gillar att först bli smekta lite ytligt över hela könet, för att sedan stimulera klitoris och avsluta med G-punkts-smek och/eller klitorissmekningar.

Tänk på att intensiv sexuell beröring av klitoris och G-punkt (inuti slidan) sällan känns något vidare för kvinnan såvida hon inte är sexuellt upphetsad. Se till att hon är fuktig och verkligen vill bli smekt innan du går på mer avancerade smekningar. Använd din fria hand till att smeka resten av hennes kropp, knåda hennes bröstvårtor, smek hennes ansikte, klappa henne på magen och massera Venusberget, samt insidan av låren och kanske området i knävecken.

Klitorismassage - lär dig vad som känns skönt för henne. Pröva dig fram genom att smeka runt klitoris i mjuka cirklar med ett fuktigt finger. När du hittar ett sätt hon gillar att bli smekt på, håll fast vid det, men intensifiera smekningen om det verkar vara läge för det. En del tjejer tycker att klitorisorgasmen känns bättre om slidan samtidigt stimuleras, kanske med fingrar eller med en dildo i lämplig storlek.

G-punktsmassage - G-punkten sägs sitta på slidans främre vägg cirka fem cm in. Pröva dig fram genom att smeka detta område rytmiskt med ett eller två fingrar. Du kan också föra fingrarna fram och tillbaka i små cirklar. Tänk på att slidan ändrar form under en kvinnas upphetsning, vilket gör att du får anpassa dina smekningar därefter.

Massagestavar - används med fördel att både smeka klitoris med och att användas inuti slidan. Det finns många olika modeller, för alla smaker och lustar. Har ni flera, använd dem gärna i omgångar.

 

Eller testa...

 

 

...massage för båda 

Samtidig erotisk massage görs bäst liggande på en säng - inte på ett bord (risken är stor att man ramlar ner då!). Ligg med ansiktena mot varandra och smek varandra på samma sätt som ni tidigare smekt varandra en och en. Samtidig massage kan användas som förspel eller som en hel akt i sig - det är upp till er hur långt ni vill gå...

...massage utan partner... 

...kan vara precis lika skönt som med. Det enda du behöver är dina två händer, lite massageolja och lugn och ro. Onani är fortfarande sex, men sex utan en partner. Allt som beskrivs i den här guiden kan du använda på dig själv.

...som avslutning 

Efter en erotisk massage är man ofta väldigt avspänd och tillfredsställd, oavsett om massagen avslutats med sex eller inte. Det är skönt att svepa in sig i en varm filt och bara koppla av en stund. Kanske sova en hel natt och vakna utvilad och pigg, med nya krafter, redo att möta nästa dag.