Därför är det så nyttigt med kokos

Pigga upp vintern med härlig kokos. Njut av smaken och doften som ger dig en känsla av tropisk sommar. Dessutom är kokos nyttigt - både för din insida och utsida.

1 Smörj in kroppen

En kräm eller olja med kokos doftar inte bara gott, det är rena rama hälsokuren för huden. Den gör huden mjuk, sägs kunna motverka bildandet av rynkor och pigmentfläckar och hjälpa vid problem med eksem och ­psoriasis. Smörj in din torra hy med kokosolja. Eller testa massage med kokosolja efter duschen.

2 Drick kokosvatten

Hetaste kändisdrycken just nu är kokosvatten. Vattnet kommer från färska, gröna kokosnötter. Drycken är helt naturlig och smakar lite sött-salt, men inte alls kokos. Den sägs kunna påskynda kroppens återhämtning och återställa kroppens vätskebalans på grund av innehållet av mineraler, vitaminer och spårämnen.

3 Använd kokos i matlagningen

Kokosfett – Bra att steka i
Tidigare har kokos ansetts vara onyttigt för att det innehåller mycket mättat fett. Men kokosfett består av medellånga fettsyror som kroppen inte lagrar i någon större utsträckning, det används i stället som energi. Kokosfett innehåller också den nyttiga ­laurinsyran som är antibakteriell bra för att stärka tarmbakterierna, och immunförsvaret. Kokosolja är utmärkt att steka och woka i och funkar också på mackan. Välj en ren, kallpressad kokosolja.

Kokosmjöl – Utmärkt för GI-kost

Testa att baka med kokosmjöl! Mjölet har väldigt låg andel kolhydrater, det gör att det är utmärkt för dig som äter en GI-kost eller liknande. Finns i bland annat hälsokostbutiker.

Kokossocker – Smakar lite kola

Tillverkas av nektar från kokospalmens blommor. Sockret har en ljusbrun färg och smakar lite kola. Kan användas i stället för socker, fördelen är att det har betydligt lägre GI-värde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!