Fågelbajs bakom ny skönhetstrend

Nya trenden som gör dig skitsnygg

NEW YORK. En udda skönhetstrend har slagit stort i New York. Men den nya "geisha-metoden" är inget för den äckelmagade.

Expressens reporter testade - och fick ansiktet fullt av fågelbajs.

Det finns inga genvägar till skönhet, men vissa människor är beredda att gå långt för att nå dit.

Har använts av geishor

Trendkänsliga New York-bor har nu börjat smeta in ansiktet - med fågelbajs.

Det är Shizuka Day Spa på Manhattan som erbjuder den udda ansiktsbehandlingen som innehåller näktergalsspillning. Metoden kallas "geisha facial" eftersom geishor i Japan i hundratals år använt den.

- Näktergalsbajs innehåller enzymer som gör din hy mjukare med en skimrande, pärlliknande lyster, säger Olivea Shure, 31, pressansvarig på Shizuka Day Spa.

Pulveriserad fågelspillning

Något tveksam inför uppdraget tog jag mig till skönhetssalongen där hudterapeuten Takumi Kotao, 40, rengjorde mitt ansikte innan det blev dags för själva fågelbajset.

Peelingkrämen - pulveriserad fågelspillning, risgryn och vatten - luktade som en obestämbar blandning av frukostflingor, fiskmat och - fågelbajs.

Krämen kändes skön mot ansiktet, men efteråt märkte jag ingen större förändring - utom när jag flera timmar senare upptäckte lite fågelbajsrester som fortfarande satt kvar...

Uppemot 100 kunder i månaden får geisha-behandlingen, som kostar motsvarande 1 250 svenska kronor.

Undvik göra egen bajspeeling

Kan man göra sin egen budget-peeling med vilket fågelbajs som helst?

- Nej, jag har inte provat och vill inte prova. Våra näktergalar äter bara ekologiska frön och bajset renas innan det används, säger Olivea Shure.

FAKTA

Se när Jenny testar den nya bajsmetoden

Fler udda metoder för din hy

Vampyrmetoden

Patienten töms på en liten del av sitt eget blod. Blodplasma med rikligt med blodplättar injiceras sedan tillbaka i delar av patientens ansikte. Metoden uppfanns av läkaren Charles Runels och används för att fylla ut rynkor och hjälper kroppen att producera mer kollagen och elastin, säger New York-läkaren Jack Berdy till Huffington Post.

Snigelmetoden

En japansk klinik fick nyligen uppmärksamhet för sin snigelbehandling, där levande sniglar placeras på patientens ansikte. Snigelslemmet innehåller proteiner och antioxidanter som tar bort döda hudceller, dämpar inflammationer och bidrar till att huden återfår sin fuktighet, skriver The Telegraph.

Eldmetoden

En av de hetaste trenderna kommer från Kina - där har en eller flera kliniker börjat sätta eld på sina patienter. Patienten får en handduk indränkt i alkohol och ett speciellt elixir på ansiktet - och sedan sätts den i brand i några sekunder. Metoden sägs hjälpa mot rynkor och glåmighet, skriver Huffington Post.