Nya intimtrender populära

Brazilian, Hollywood eller Playboy? Det är några de varianter på hårborttagning i underlivet som finns. Och allt fler svenska kvinnor väljer att ansa bikinilinjen rejält.
- Trenden är att ta bort allt mer hår, säger hudterapeut Annika Sidesiö.

Att ansa bikinilinjen har mer eller mindre blivit ett måste för kvinnor inför badsäsongen. Och allt fler väljar att göra det på salong i stället för att stå med rakhyveln hemma i badrummet. Metoderna varierar från vax till laser och diatermi.


- Vax har alltid varit populärt, men allt fler väljer laser eftersom hårstråna då försvinner för gott. En annan metod som också kommer starkt är diatermi då hudterapeuten använder högfrekvent ström för att döda hårstået för gott, säger Annika Sidesiö.


Lång process

Nackdelen med laser och diatermi är att det tar längre tid att bli av med alla hårstrån.


- Det är oerhört svårt att säga hur lång tid det tar att bli av med alla hårstrån med diatermi eftersom det varierar från person till person. Men för en ung tjej skulle det nog räcka med 1,5 år av regelbundna besök innan hon blir av med allt hår, säger Annika Sidesiö.


Vaxning polpulärt

Men vaxning är fortfarande populärt och nya metoder för i år är Hollywood och Playboy.


- Brasiliansk vaxning, då man tar bort allt hår, har varit populärt i några år. Nu finns även Hollywood där man tar bort allt hår i underlivet och även i rumpan och eventuellt i svanken om det finns något hår där. En Playboyvaxning innebär att man behåller lite hår i mitten av underlivet, och då kan hudterapeuten forma ett hjärta eller någon annan figur i håret som finns kvar, säger hudterapeut Stephanie Hashemi som utför vaxningarna på sin salong i Stockholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!