Ny studie: Träna mindre - rasa i vikt

Träna mindre – gå ner mer i vikt.

En dansk studie visar att män som tränar en halvtimme om dagen går ner mer än de som tränar en timme, skriver Mail online.

Det är forskare på Köpenhamns universitet som har studerat vikttappet bland överviktiga män. Efter att två grupper av män tränat i tre månader visade det sig att de som tränat löpning, cykling eller rodd en halvtimme om dagen gick ner drygt 3,5 kilo. Deltagarna i gruppen som tränade en hel timme om dagen gick däremot ner drygt 2,5 kilo. De som tränade mindre gick alltså ner mer.

Har mer energi

Hur kommer det sig då att mindre träning leder till större vikttapp?

Enligt forskarna kan det ha att göra med att den som tränar en halvtimme om dagen har mer energi över att spendera under resten av dagen. En annan orsak kan vara att de som tränade mer också åt mer.

Mads Rosenkilde på universitetet i Köpenhamn, som var delaktig i studien, säger att han vill undersöka fördelarna med att kombinera träning och den vardagliga rörelsen, som att gå till och från jobbet.

– Ett intressant scenario är att studera träning i form av transport. Om vi kan få folk att träna på väg till jobbet har vi vunnit halva slaget, säger han till Mail online.

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Topphälsa här!