Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 19 aug 2011 10:28

Uppdaterad 29 aug 2011 09:25

"Nu slipper jag sminka benen"

Malin Burlin gjorde koksaltsinjektioner - nu vågar hon äntligen visa benen igen.

Malin Burlin gjorde koksaltsinjektioner - nu vågar hon äntligen visa benen igen.

Foto: Anna Rut Fridholm

Malin Burlin, 40, drabbades av ådernät på baksidan av låren när hon blev gravid och slutade att gå klädd i korta shorts. För henne blev koksaltlösning lösningen på problemet.
- I dag är allt borta, säger hon.
Det var när Malin Burlin, 40, var gravid med sitt första barn för elva år sen som ådernätet på baksidan av låret dök upp. Efter andra graviditeten förstärktes det ännu mer.
- Jag kände mig begränsad i vad jag kunde ha på mig. Jag valde ­alltid kjol- och shortslängd med tanke på att täcka ådernätet.

Krämer hjälpte inte


Malin har tidigare provat krämer mot blåmärken för att dämpa de brustna kärlen men det har inte hjälpt. Hon funderade under flera år på att testa någon behandling för att göra något åt det men det kom alltid något annat emellan och det blev aldrig av.
Men så fick hon höra talas om att microsklerosering - en behandling där man injicerar koksaltlösning i de brustna kärlen - kunde hjälpa och bestämde sig för att testa.
Efter tre behandlingar på Stureplanskliniken i Stockholm blev Malin kvitt ådernäten på låren.

"Hade gjort det tidigare"


När det är många små kärl, så kan man behöva göra flera behandlingar. Mellan gångerna blir det små blåmärken efter sticken, men de bleknar så småningom.
- Om jag hade vetat att det var så enkelt så hade jag gjort det här tidigare. I stort sett så har allt försvunnit, jag är definitivt nöjd med resultatet, säger Malin Burlin.
Hon tycker det känns skönt att slippa tänka på de störande ådernäten i sommar, och inte heller känna sig begränsad klädmässigt.
- Det känns väldigt positivt. Tidigare brukade jag använda makeup och sminka benen om jag hade kort kjol och nu slipper jag det.