Alexander Selvik Wengshoel åt sin egen höft med potatis och ett glas vin.
- Den smakade lite getaktigt, säger han.
Alexander Selvik Wengshoel åt sin egen höft med potatis och ett glas vin. - Den smakade lite getaktigt, säger han.

Norsk artist åt upp sin höft – med ett glas vin

Alexander Selvik Wengshoel åt sin egen höft med potatis och ett glas vin.

- Den smakade lite getaktigt, säger han.

Man skulle kunna säga att den norska artisten Alexander Selvik Wengshoel har gett uttrycket "hipster" en helt ny mening. Höft eller hip som det heter på engelska har blivit nyinventerat efter att den konceptuelle konstnären har ätit upp sin egen höft.

Alexander Selvik Wengshoel, 25, föddes med en deformerad höft. För några år sedan ersattes den efter att han i princip alltid fick använda kryckor eller rullstol för att kunna ta sig fram, skriver The Local.

 

LISTA: 37 saker du kommer att ångra när du blir äldre

 

Ett examensarbete

Höftbenet och videofilmen som visar hans operation är nu en del av hans examensarbete vid Tromsø Academy of Contemporary Art, där han också avslöjar historian bakom sitt projekt.

- Jag var tvungen att koka bort köttet för att få tag på benet, och när jag skrapade av köttet tog jag en liten bit och tänkte: Varför inte? Det är inte varje dag jag får chansen att smaka mänskligt kött som också är mitt eget, så jag tog ett smakprov och jag tyckte att det smakade riktigt gott, säger Wengshoel.

Sköljde ner det med vin

Han sköljde ner sitt kött med ett glas vin och lite potatisgratäng och passade på medan flickvännen var ute.

Även om det bara handlade om en liten mängd kött menar Wengshoel att han fick en aptitretare.

- Det kändes som smaken av en vild get, till exempel en get som levt i bergen och ätit svamp. En getaktig smak helt enkelt.