Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 12 apr 2012 06:00

Nattklubbsträna med svängig zumba-dans

Det är så roligt att dansa zumba att man glömmer att det är träning.

Det är så roligt att dansa zumba att man glömmer att det är träning.

Foto: Roger Schederin

Dansglädje, blinkande discokulor, mycket folk, hög stämning, svett och medryckande musik. Nu har zumbaparty på nattklubben kommit till Sverige! Träningen blir som ett enda stort dansparty. En fitnessfest för både kropp och själ.

Foto: Foto: Roger Schederin

På Göta Källare i Stockholm har Sveriges första zumba-dansparty anordnats. I baren minglar träningsklädda människor för att provsmaka på hälsosamma Aloe Vera-drinkar och kolla in de senaste zumbakläderna. Människor i alla åldrar och former har kommit hit för att träna zumba.

- Det är som en fest och alla kan vara med. Ålder spelar ingen roll. Jag har haft elever mellan 16 och 60 år, säger instruktören Victoria Zukova.

Arrangörerna Maria Hall och Zumbatwins, Tania och Alicia Ginard, kör igång uppvärmningen. Hela golvet fylls av zumbasugna människor i glittriga och färgglada kläder.

- Zumba på nattklubb fungerar så bra därför att det höjer energin ännu mer. Hög musik, diskolampor och ett party som man får träning av på köpet, säger Maria Hall.

 

När den kända zumbaledaren Steve Boedt från Belgien tar över scenen kokar hela golvet och tjejerna skriker. På slutet blir det dansbattles på golvet.

Steve Boedt är känd zumbaledare från Belgien.

- Det är fest och vi når ut till människor som normalt inte brukar träna. De tänker inte ens på att de tränar, säger Steve Boedt.

När den vanliga nattklubbspubliken så småningom börjar anlända står några zumbadansare kvar och stretchar i baren. På samma plats där hälsodrinkarna tidigare serverades säljs nu cigaretter och jag går ut med ett lyckligt leende på läpparna ...