Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 16 jul 2009 14:19

Uppdaterad 16 jul 2009 15:14

Nakenmålning på Sexfestival

När vissa par drar på husvagnssemester åker andra på sexfestival. Under Sexibility-festivalen i Norrköping lär sig svenska par bland annat att måla sina nakna kroppar.
- Självklart får man ett bättre sexliv, säger kostnären Calle Rehbinder.
Ett femtiotal personer i alla åldrar från hela landet har samlats i en lada ute i skogen utanför Norrköping. Temat för kvällen är måleri och lek. Målarduk är deltagarnas nakna kroppar.
- Fantasin får flöda fritt. Jag målar på min vackra hustru, berättar Björn Gustavsson medan han dekorerar sin frus byst.

inder en veckas tid är deltagarna på Sexibility-festivalen med på olika workshops och aktiviteter, som könsavgjutningar och penisskulptering i keramik. Det ska enligt festivalgeneralen Lorenzo Stiernquist göra att man blir en tryggare människa.
- Jag tror folk kommer känna sig mer levande när de kommer härifrån. Att de känner att de har större tillgång till sin kropp, säger han.

I den del av ladan där kroppsmålningen pågår sitter tre nakna kvinnor på stolar medan en man går runt och målar deras kön med färgglada färger. En annan tar kort medan konstverken växer fram. Många står och tittar på och dansar med varandra. Stämingen är på topp.

Therese som blir penslad på vänster axel av sin man berättar att det är ren och skär njutning med kroppsmålningen.
- Det är skönt. Det är helt underbart. Det är skönt helt enkelt att ha penslarna på sin kropp.
- Picasso sa att alla barn är konstnärer, konsten är bara att fortsätta vara det i vuxen ålder, säder kursledaren Calle Rehbinder.