ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Publicerad 23 mar 2012 10.27

Mindre rött kött kan leda till depression

En ny studie visar att kvinnor som trappar ner på mängden rött kött lättare drabbas av depression och ångest.

Det har skrivits mycket om riskerna med rött kött och kopplingen till cancer i det senaste.

 

Nu kommer en annan studie som visar att kvinnor som äter mindre lammkött och biff riskerar att få problem med den psykiska hälsan i högre grad än andra kvinnor. Det här skriver den brittiska tidningen Daily Mail i sin nätupplaga.

 

- När vi studerade kvinnor som åt mindre mängd rött kött än den rekommenderade mängden så såg vi att det var dubbelt så vanligt med diagnoser inom depression och ångest än de som åt det rekommenderade intaget, säger Felice Jacka, professor på Deakin University i Australien, till The Daily Mail.

 

- Det röda köttet i Australien är särskilt hälsosamt eftersom det innehåller höga mängder av viktiga näringsämnen inklusive Omega-3 som är viktig för den mentala och psykiska hälsan, säger Felice Jacka som menar på att boskapens stora mängder intag av gräs spelar in.

 

Studien, som publicerats i tidningen Psychotherapy Psychosomatics, utfördes på drygt 1000 kvinnor.

Relaterat