Foto: Marin Conic

Min sambo gör det hellre med sig själv...

Har du funderingar som rör sex och samlevnad? Ta chansen och ställ en fråga till Söndags nya sexexpert Saga Alm Mårtensson.
Mejla din fråga till sex@expressen.se

Fråga: Jag och min sambo har varit tillsammans i tre år och har en liten son på ett år.

Sedan vår son föddes har sexet blivit ett minne blott. I början förstår jag att man kanske inte vill ha sex men nu har det gått ett år och fortfarande inget. Vi har pratat om det och hon säger att hon inte känner någon lust. Trots detta så onanerar hon dagligen, även när jag är hemma och ligger bredvid henne i sängen.

Hon måste ju ha lust eftersom hon tillfredsställer sig själv, eller? Jag mår dåligt över detta och tappar min självkänsla helt, vet inte vad jag ska ta mig till. Det sista jag vill är att vara otrogen.

Frustrerad

 

Svar: Onani kan ha många olika funktioner för människor. Det kan vara ett sätt att slappna av, ett sätt att kunna somna eller ett tidsfördriv. Det behöver inte ha en sexuell koppling. Det bästa sättet att ta reda på hur det är för din sambo är att fråga henne.

I längre relationer är det ofta så att personerna har olika mycket lust. Precis som du skriver så kan ens sexuella identitet påverka självkänslan och det är viktigt att du mår bra.

Jag tänker att ni kan prata om det här tillsammans och bestämma en plan för hur ni ska lösa situationen. Eller så kan ni vända er till en sexolog eller familjerådgivare för att få stöd utifrån i samtal för att komma vidare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!