Brevskrivarens pojkvän tittar på porr. Hon tycker inte om det och undrar om man kan be honom sluta, eller kommer han då att lämna henne? Sex- och relationsexperten Saga Alm Mårtensson ger råd.
Brevskrivarens pojkvän tittar på porr. Hon tycker inte om det och undrar om man kan be honom sluta, eller kommer han då att lämna henne? Sex- och relationsexperten Saga Alm Mårtensson ger råd. Foto: Sven Lindwall

"Min kille tittar på porr - tycker det är äckligt"

Vill du ställa en fråga till Saga?

Mejla till vår sex- och relationsexpert Saga på adressen fragasaga@expressen.se

FRÅGA: Min pojkvän tittar på porr, och jag tycker att det är äckligt. Tycker du att jag ska be honom sluta? Rädd att han ska lämna mig.
25 år och äcklad

 

SVAR: Hejsan!
Ibland är vi olika när det kommer till sexualitet och hur vi uttrycker den, någon tycker om något som den andre kanske inte alls gillar. Det är sällan som vi är identiska i vad vi tycker om och det gäller inte bara sex. Jag tycker att det är bra att du känner efter vad som känns bekvämt för dig! Ibland går det bra att kompromissa, men ibland så är olikheterna för stora och kompromisserna blir för svåra att göra. Hur det är för dig och din kille är något som bara ni kan veta. Kanske vill du undersöka om ni kan göra en överenskommelse om det här, så att du inte behöver konfronteras med att din kille tittar på porr. Kanske är det möjligt att hitta en lösning som gör att ni båda känner er bekväma. Om ni känner för det; resonera om det här. Lösningen behöver kanske inte vara antingen eller utan något där emellan. När du pratar med din kille om det här kan det vara bra att använda dig av ett jag-budskap för att undvika att han känner sig utpekad eller anklagad – understryk att det är porren som gör dig äcklad, inte din kille, och att det är viktigt för dig att ni finner en lösning eftersom han är viktig i ditt liv.
Varma hälsningar
Saga

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!