Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 23 maj 2014 12:07

Men sluta upp med att dra i den då, snubbar!

Foto: Olle Sporrong

Jag kräks lite i munnen efter kvällens gympass. Varför detta oskick bland män i olika åldrar att springa runt och ogenerat gräva runt i skrevet?

1. Nej, den blir inte längre.

2. Jo, den sitter kvar. Den ramlar inte av. Jag lovar.

3. Ja, vi andra ser att du drar i den. Det hjälps inte att du gör det genom träningsbrallans ficka.

4. Det här är en typ av beteende som samtyckande vuxna kan ägna sig åt. Offentligt snoppdragande inför icke-samtyckande medmänniskor är inte okej. Inte heller på gymmet.

Att barn, små pojkar och flickor, pillar på sig själva är inte konstigt. (Är barnet tillräckligt gammalt bör föräldern förklara att det är en sak man lämpligen gör ensam, av hänsyn till andra människor som annars kan bli generade.)

Men att unga och äldre män, som haft så många år på sig inte greppat detta elementära är helt obegripligt. På gym finns i regel väldigt gott om platser - som omklädningsrum och toaletter - dit man kan dra sig undan och i enskildhet fixa till det som behövs.

Aldrig någonsin har jag sett en kvinna rota runt i trosorna på motsvarande sätt.

Jag har identifierat flera olika typer av "dragare" på gymmet. Här är de tre vanligaste:

Machorotaren.

Står överdrivet bredbent och joxar runt i brallorna ogenerat, demonstrativt och länge. Gärna medan han stirrar på kvinnliga gymbesökare. (Är därmed förstås inne på det som enligt lag klassas som sexuellt ofredande.) Drar också gärna i grupp med sina kompisar när de hänger kring en maskin, när han går eller, tja, mest hela tiden.

Exhibitionisten.

Tycker att han är härligt naturlig som älskar HELA sin kropp. Att gå runt och dra sig i snoppen är en del av det. Den här typen tränar gärna i så lite kläder som möjligt. Helst barfota och bara i ett par shorts, så att andra också ska få njuta av hans håriga rygg och svettiga lekamen. Filmar och fotar sig dessutom gärna samtidigt, och lägger upp sina blottarbilder på sociala medier. Besläktad med machorotaren.

Den nervöse.

Är orolig att den ska ha försvunnit och måste känna efter så att den finns där. Igen. Igen. Och igen. Lider möjligen av något slags tics. Verkar en smula mer olycklig med sitt beteende än machorotaren och exhibitionisten.

Snopp-dragandet är helt enkelt ett respektlöst skitbeteende. Det hör inte hemma på gymmet, eller i andra offentliga rum. Skärpning!

 

Anna Bäsén

halsoliv@expressen.se

Relaterat