Ett fint leende behöver inte kosta skjortan.
Ett fint leende behöver inte kosta skjortan. Foto: Colourbox

Maten som ger dig vita tänder

Det behöver inte kosta tusenlappar att få ett skinande leende.
Här är maten som ger dig friska, vita tänder.

En tandblekning hos tandläkaren kan kosta tusenlappar. Men det finns både enklare och billigare sätt att skaffa ett snyggt leende.


Här tipsar hälsosajten Healthnews.com om maten ger finare tänder.Käka ost

Gör som fransmännen och ta en ostbricka efter middagen. Osten innehåller mängder av kalcium som gör dina tänder starka, och den lilla efterrätten sätter dessutom igång produktionen av saliv - som sköljer rent och skyddar mot plack.Ta en kopp te

En kopp te efter maten hjälper till att döda bakterier som samlas mellan tänder och vid tandköttet, och skyddar därför mot hål, uppger Healttnews.com. Men skippa sockret och mjölken!Knapra på!

Råa, knapriga frukter och grönsaker som morötter, selleri, äpple och rädisor funkar lite som sandpapper och tandtråd på samma gång. När du tuggar rensar bitarna bort matrester som fastnat, och dessutom kan missfärgningar poleras bort.Frossa i svamp

Satsa på shitaakesvamp när du lagar mat. Den innehåller ett speciellt ämne som är antibakteriellt och därför bekämpar hål i dina tänder.

FAKTA

... och det här ska du undvika:

Söta drycker som juice och saft.
Kolsyrade drycker.
Kletigt godis, som kola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!