”Jag har ju redan flyttat hemifrån och sagt att jag inte vill mer.”
”Jag har ju redan flyttat hemifrån och sagt att jag inte vill mer.” Foto: Shutterstock

”Vi ligger i skilsmässa men han vill att jag ska vara trogen”

Hej,

Jag befinner mig halvvägs ur ett förhållande med mycket bråk och tjafs. Min man accepterar delvis att jag har lämnat honom, men vill att jag ska lova honom sexuell trohet tills skilsmässan är genomförd

Det är dock redan förbi den punkten för mig, jag har redan har börjat träffa andra, inget allvarligt men väldigt uppbyggande och härligt. Tycker ni att jag har skyldighet att berätta det för honom? Jag har ju redan flyttat hemifrån och sagt att jag inte vill mer? Är orolig för att det ska få honom att krångla med lägenhetsförsäljningen så att det blir svårare att komma vidare i livet. 

/Petra

MANSPANELEN SVARAR:

Plura: ”Pengarna först”

Nej Petra, du har ingen skyldighet att berätta nånting, det är helt upp till dig vad du säger och inte säger. Var lite smart i stället. 

Pengarna först, sedan kan du tala fritt ur hjärtat. Skilsmässor är som en pyrande eld som kan förgöra allt, så lägg inte på mer ved, risken är att hela tillvaron plötslig står i lågor och du har varken brandfilt eller släckare och brandkåren har kört till fel adress.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som ökar risken

Martin: ”Sköt det snyggt”

Jag tycker att ni har kommit så långt i er separation att det inte finns någon anledning för dig att "hålla på dig". Däremot måste du kanske inte direkt skriva honom det på näsan. Du kan ju sköta det lite snyggt. Det är svårt att separera, det finns alltid, oavsett vad som skriks i bråk eller skrivs i mejl, känslor där någonstans. Inte sällan är det så att de som väljer att ta steget och börja prata om separation också är den som är mest svartsjuk sen när man gör slut.

Sköt det snyggt är mitt råd.

LÄS OCKSÅ: 9 skäl att skiljas - eller börja kämpa

Pigge: ”Krångligt och komplicerat”

Ärlighet vinner alltid i längden men det kan ibland vara bra att leverera den vid rätt tillfälle. Men varför lova honom trohet om ni inte bor ihop och har bestämt er för att gå isär. Det är väl bättre att inte ha några sådana löften och vad skulle trohet innebära för dig och för honom? 

När man skiljer sig så går man skilda vägar och då har man ingen rätt till den andres liv utan det är en avslutad tvåsamhet som två är överens om. Allt annat blir bara krångligt och komplicerat med konstiga löften som detta. 

MEJLA MANSPANELEN

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer.

Mejla till:

manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande