Signaturen Monica ber om råd angående sin särbo, som umgås med flera av sina ex.
Signaturen Monica ber om råd angående sin särbo, som umgås med flera av sina ex. Foto: SHUTTERSTOCK

"Min pojkvän träffar ständigt sina ex”

Ni som är män i era bästa år kanske kan svara på en fråga som jag har? Min 48-åriga pojkvän/särbo har ständig och återkommande kontakt med flera av sina ex och hade det varit ett eller två ex så hade jag inte reagerat så starkt, men det handlar om 6-10 stycken.

Han träffar dem, de tränar ihop, han lånar hunden och har även nyckel hem till ett av exen.  Han har även haft ex som har sovit över i samma säng som han och efter en diskussion med honom om att jag inte ville det och att han sårade mig, så sa han att exet fick sova på en madrass på golvet framför tv:n (fast det har jag svårt att tro).

Jag tycker att det är respektlöst mot mig men han tycker att jag inte ska bestämma hans vänkrets. Jag är inte den svartsjuka typen men jag tycker att detta inte riktigt ok, vad tycker ni? 

Han har mer tjejkompisar än vad jag någonsin haft och det är sällan han umgås med en killkompis. Till saken hör att han är väldig ödmjuk och snäll mot alla. 

Mvh Monica 

LÄS MER: 6 vanligaste grälen som förstör din relation

MANSPANELEN SVARAR

Robert Aschberg: Han borde visa mer respekt

Du har förmodligen rätt om det där med att de sov i samma säng, vilket inte är acceptabelt. Men även om det kan synas vara tvärtom så tror jag att din pojkvän är ganska osjälvständig och vill vara alla till lags. Problemet är att när alla ska bli glada så blir ingen nöjd. Han borde visa betydligt mer respekt för dig. Ställ krav, accepterar han inte dem så kanske du ska fimpa honom.

Plura Jonsson: Du får helt enkelt bestämma dig

Jag håller med dig, jag skulle heller inte gilla om min fru umgicks med alla sina ex-pojkvänner. Att han är snäll och ödmjuk spelar ingen roll, det är liksom ingen ursäkt, tycker jag. Sedan finns det säkert andra som tycker tvärtom. Du får helt enkelt bestämma dig. Livet är att välja. 

LÄS MER: Läsarna berättar: "Äldre män vad mycket mer spännande"

Martin Melin: Det är ofta komplicerat när män ska ha kvinnor som vänner

Det är ofta komplicerat när män ska ha kvinnor som vänner. Så många gånger som det försäkrats om att det inte finns några känslor inblandade utan det är bara ”vänskap” – och så har det ändå visat sig att det fanns något mer.

Jag tycker du ska säga till din särbo att du inte vill att han umgås med kvinnor som han en gång i tiden haft en relation med och haft sex med. Berätta för honom att du inte mår bra av det, det ger dig olustkänslor.

Pigge Werkelin: Ni måste hitta lösningen tillsammans

Varje förhållande måste ha sina regler. Detta kan vara helt ok om det är ok från din sida och om det inte är det och han inte accepterar detta så har ni ett problem. Ingen annan kan döma utan ni måste hitta lösningen tillsammans. Om han inte har den respekten för dig så skall du nog tänka till om du skall acceptera detta eller byta särbo. 

MANSPANELEN

Söndags Manspanel har gjort succé sedan starten för sju år sedan. Skriv och fråga om allt som rör relationer. Inget problem är för stort eller för litet.

Manspanelen svarar på dina frågor. Robert Aschberg, 63, journalist och programledare. Pigge Werkelin, 54, ­gotlänning och entreprenör som blev ett namn för svenska folket efter tsunamikatastrofen 2004, där han förlorade fru och två barn. Martin Melin,50, är polis och författare.

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande