Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Shutterstock
2 AV 2

Lovisa, 29: Hjälp! Min 23-årige kille tråkar ut mig

29-åriga Lovisa är tillsammans med en 23-årig kille och till en början verkade allt perfekt. Nu är hon uttråkad och pojkvännen verkar mest intresserad av sitt företag.

Hej,

Jag är en 29-årig tjej som har inlett en relation med en 23-årig kille, han är väldigt framåt, disciplinerad, rutinerad samt har eget företag. Dessa saker spelade absolut stor roll i mitt engagemang i att satsa på detta då jag var ovan vid yngre kille. Det började passionerat, balanserat och nästan kusligt perfekt då jag balanserade ut den stabiliteten han sökte i en tjej samtidigt som jag fick möta en kärleksfull och tillitsfull person.

I början ville han ofta spendera tid med mig och då han jobbar mycket kunde jag få följa med på bilturer eller hjälpa honom med hans bolag på olika vis och nöjde mig med detta. Han kan inte ta ut pengar från sitt bolag än och eftersom jag vill stötta honom så gick jag in med vetskapen om att våra aktiviteter kan vara begränsade i något år. Det är okej med mig då jag tycker att man kan förgylla varandras liv utan pengar och hoppades att han skulle ha förståelse samt fantasi för att kunna ge mig det i gengäld. 

LÄS OCKSÅ: 6 vanligaste grälen som förstör din relation 

Bryr sig bara om sitt arbete och gymmet

Vi bor båda hemma, min kultur är mer öppen för samboende efter förlovning och båda var ok med den här situationen. Problemet började mer då jag kände att han la stor vikt på sitt arbete vilket han hade förvarnat mig om och sedan gymmet vilket jag tyckte blev väldigt lite tid för oss. Han har inget större intresse i min vänskapskrets och har på sistone betonat att man måste ha "skilda liv", "egentid". Han planerar aldrig något roligt för oss utan tycker att vi kan ha mest mysiga hemmakvällar, kommunikationen är också ganska torftig då han inte verkar ha något att säga mer än om han pratar om sitt företag eller hur förmögen han kommer att bli en dag. Jag älskar honom men känner mig extremt uttråkad samt rastlös i den här relationen, ibland kan jag få panik när jag ligger i hans famn för att man knappt har sagt ett enda ord till varandra. Han säger då att han är trött för att han har spenderat hela dagen med att prata när han jobbar.

Mitt liv med honom började bli så enformigt

När han är med sina vänner som han vill vara då och då har han problem med att vilja ta droger när han blir berusad. Han säger att han blir personlighetsförändrad vilket innebär att vi inte kan gå ut och unna oss en rolig kväll. Trots detta tar han öl emellanåt och visar stor aptit på att vilja dricka. Om jag säger någonting vill inte jag att han umgås med sina vänner eller så är jag gnällig. Han tycker inte att jag har några intressen i livet eftersom jag inte tycker samma saker som han tycker är roliga. Utöver detta har han adhd enligt sig själv och kan inte sitta still och njuta av middagar/umgängeskvällar. Dessa drag av adhd verkar endast inträffa när han kommer med på mina planer, inte sina egna.

Fråga manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Mitt liv med honom började bli så enformigt att jag fann mig själv hitta glädje i mat, jag försökte äta mig lycklig.

Han tycker att han uppoffrar/ gör mig en tjänst när han spenderar en kväll med mig då han får avstå från sitt tv-spelsspelande eller alternativt smygknarka hemma hos en kompis, han har vid något tillfälle frågat mig om pengar och sagt att det är till en parkeringsbot. Jag kände på mig att det var en lögn, för övrigt har jag ingen vana av att vilja betala min killes räkningar. Han erkände detta och lovade att han skulle söka hjälp.

Nu har vi en paus och jag känner att jag är lycklig, jag är fri samtidigt som jag saknar kärleken (myset). Tar jag rätt beslut som lämnar detta eller går det att rädda?

//Lovisa

LÄS OCKSÅ: 13 varningsflaggor på att din relation inte mår bra 

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Plura Jonsson: "Följ dina instikter"

Hej Lovisa. Om du känner att du är fri och lycklig nu när ni tagit en paus så tycker jag du ska följa dina instinkter och lämna detta något, för att uttrycka sig milt, komplicerade förhållande. Kärlekar kommer och går, rätt var det är slår den ned som en blixt från klar himmel och man står där med brallorna nere och beter sig som en idiot för ”sjuttielfte” gången. Var glad för att du lever och jag lovar, du kommer att få mysa igen. Många gånger. 

Martin Melin: "Risken är stor att det blir värre"

Det verkar som att när den första mysiga förälskelsetiden lagt sig kom verkligheten fram. Visst är det så att i början av en relation anstränger vi oss alltid lite extra, bjuder till. Men det är sedan när vardagen kommer som det verkligen gäller att visa vem man är. I ditt fall visade det sig att den du älskar inte kunde leverera. Och varför ska du då hålla fast vid honom? Risken är stor att det bara kommer bli värre och till slut blir det ändå ohållbart. 

Pigge Werkelin: "Våga vara brutalt ärlig"

Du har redan lämnat för att du inte fick energi eller trivdes och du har gjort rätt! Nu är du bara rädd att bli ensam och att bli utan mys för stunden. Ta tid på dig och var öppen om att du vill träffa någon bra kille där du berättar lite vad du söker. Bland dina vänner finns det så klart alternativ och lika så på nätet. Men våga vara brutalt ärlig med vad du söker och när du träffar någon så acceptera inget annat än det du verkligen vill. För att klara detta så krävs det mod vilket du behöver ladda in. I längden lönar det sig att våga vara tydlig. Lovar att det finns mängder av bra killar där ute som verkligen letar efter en tydlig kvinna att mysa mycket med.