Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MANSPANELEN

Publicerad 7 dec 2017 06:00

Lena, 50: Hur berättar jag om min ekonomiska kris?

Lena, 50, har problem med ekonomin och vågar inte berätta för sin nya kärlek.

Lena, 50, har problem med ekonomin och vågar inte berätta för sin nya kärlek.

1/2

Foto: Shutterstock

Manspanelen svarar och ger råd.

Manspanelen svarar och ger råd.

2/2

Hej! 

Är en kvinna på 50 år, som efter ett totalt kärlekslöst liv, fylld av bråk, misshandel å tragedier, nyss har träffat en ett år yngre man. Det bara small till, och jag är såld. Han är så makalöst fin och trevlig, helt enkelt supergo. 

Det är nästan så vi hoppar på varann när vi möts. Har aldrig varit så sugen någon gång. Detta har aldrig hänt mig förr, och jag trodde att det aldrig skulle kunna hända. 

Och nu plötsligt blev det så svårt. Jag är i en fruktansvärd ekonomisk situation då allt just rasat. Det har gått åt helvete så att säga. Jag söker skuldsanering nu, men hur berättar jag det? Vill ju berätta fort. 

Känslorna är ömsesidiga, och plötsligt är det mesta roligt, förutom detta som jag grubblar på nätterna igenom. Jag är så rädd för hur han ska reagera. Han är så glad att vi mötts, och jag får sån ångest.  Men hur i hela friden ska man berätta en sån sak? Jag är glad att skulderna inte kommit till på grund av shopping eller andra tokiga saker, utan saker som varit svårt att undvika liksom.

Hälsningar Lena

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Robban: "Be honom inte om pengar"

Det finns bara ett sätt att hantera situationen du hamnat i: var helt öppen med din nya förälskelse. Ljug inte om någonting, utan förklara för honom – och dig själv – hur du hamnat där. Han kanske kan hjälpa dig, men be honom inte om pengar, utan redovisa för honom – och dig själv – hur du ska klara ut alltihopa. Om han verkligen gillar dig så borde det inte vara ett problem för ert förhållande.

Martin Melin: "Berätta allt"

Ta upp det direkt, berätta allt, korten på bordet. Finns inga genvägar. Och förklara för honom hur det har blivit som det blivit. Varför skulle din ekonomiska situation påverka hans känslor. Kavla upp ärmarna och ta tag i ditt liv, och visa honom att du är beredd att jobba för att komma på fötterna igen. Är känslorna tillräckligt starka kommer han stanna kvar.

Plura Jonsson: "Förr eller senare får han reda på det"

Hej Lena och grattis till att du mött kärleken! 

Jag förstår ditt dilemma men jag tror nog att du skall berätta för honom, förr eller senare kommer han ju att få reda på det ändå, skulle jag tro, och då är det ju ändå värre. Du får ta det lite lugnt när du berättar, linda in det lite. Hoppas det går bra för er, det är ni värda.

Pigge Werkelin: "Inled inte förhållande med lögner"

Är det på riktigt så berättar du som det är. Skall man leva ihop så måste man klara av att lösa både stora och små problem ihop. Man kan inte inleda ett förhållande med lögner för de kommer alltid ifatt en.